Codziennie świeżo palone ziarna kawy
- Café du Jour Organic Aurora Mundo - kawa ziarnista - 500 gramówOrzechowy 8 - PotężnyAs low as 9,2818,56 / kg
- Świeża kawa Café du jourellers bestseller 4 x 1 kgRóżne smaki 8 - PotężnyRegular Price 67,95 Cena specjalna 57,9514,49 / kg
- Café du Jour 100% arabica, specjalność RwandaCzekolada, Owocowy 8 - PotężnyAs low as 7,9519,76 / kg
- Jamaican Blue Mountain №1 - kawa ziarnista - Chatsworth Estate - 100 gramówCzekolada, Owocowy, Miód 7 - PotężnyRegular Price 29,43 Cena specjalna 24,95249,50 / kg
- Café du Jour 100% arabica PeruKwiatowy, Woody, Karmel, Cynamon 7 - PotężnyAs low as 6,9516,16 / kg
- Café du Jour 100% arabica Dark Roast BrazilPikantny, Orzechowy 10 - Bardzo silnyAs low as 5,9515,26 / kg
- Café du Jour 100% arabica CerradoCzekolada, Orzechowy, Wanilia 5 - RegularnyAs low as 6,9516,16 / kg
- Café du Jour - spersonalizowana torba z etykietą ze zdjęciem - świeżo palona kawaCzekolada, Owocowy 9 - Bardzo potężny12,9551,80 / kg
- Café du Jour 100% arabica Ameryka PołudniowaCzekolada, Pikantny 8 - PotężnyAs low as 6,9516,16 / kg
- Café du Jour 100% arabica Decaf SpecialCzekolada, Owocowy, Orzechowy 5 - RegularnyAs low as 7,9517,96 / kg
- Café du Jour Speciality 100% arabica YirgacheffeKwiatowy, Czekolada, Owocowy, Miód 10 - Bardzo silnyAs low as 7,9518,86 / kg
- Café du Jour 100% arabica NikaraguaOwocowy, Orzechowy, Karmel 8 - PotężnyAs low as 6,9517,06 / kg
- Café du Jour 100% arabica specjalność Indie Monsooned MalabarCzekolada, Orzechowy, Tytoń 10 - Bardzo silnyAs low as 7,9519,76 / kg
- Café du Jour Espresso Ottima QualitàCzekolada, Orzechowy, Ziemski 10 - Bardzo silnyAs low as 5,9515,26 / kg
- Café du Jour 100% arabica Specjalność Raja GayoCzekolada, Pikantny 8 - PotężnyAs low as 7,9519,76 / kg
- Café du Jour 100% arabica GourmetPikantny, Orzechowy, Woody, Lukrecja 6 - RegularnyAs low as 6,9517,06 / kg
- Café du Jour Espresso DespertandoKwiatowy, Czekolada, Pikantny 8 - PotężnyAs low as 6,9516,16 / kg
Świeża kawa
Świeże ziarna kawy Café du Jour są dziełem dwóch braci, którzy z pasji do kawy uczynili swoją pracę. Po latach doświadczenia we włoskiej branży hotelarskiej, od 2015 roku bez końca eksperymentowali z ziarnami kawy i ekspresami do kawy w poszukiwaniu idealnej filiżanki kawy. Początkowo nie mieli żadnych zamiarów komercyjnych, ale w końcu dzielenie się kawą z przyjaciółmi i rodziną stało się tak wspaniałe, że postanowili uczynić z tego hobby swoją pracę.
Świeże ziarna kawy Café du Jour są palone codziennie w małych partiach, a następnie degustowane i oceniane przez mistrza palenia. Po zatwierdzeniu świeżo palone ziarna są sprawdzane i filtrowane pod kątem wszelkich nieprawidłowości, pakowane, zamykane i oznaczane datą palenia z danego dnia. Tak więc w przypadku świeżych ziaren kawy Café du Jour zawsze możesz mieć pewność, że woreczek z wypaloną kawą jest świeży: nigdy nie starszy niż cztery tygodnie w momencie, gdy kawa dociera do Twojego domu. To samo dotyczy degustacji świeżego chleba od piekarza: smakuje lepiej niż chleb fabryczny, prawda?
Jak dokonać właściwego wyboru?
Każdy, kto kiedykolwiek pił espresso parzone ze świeżych ziaren, rozumie, że nie można dorównać temu doświadczeniu. Niektóre (luksusowe) marki leżą w magazynie tygodniami lub miesiącami, czekając na kupca. Oczywiście nie jest to wcale dziwne, a kawa ma po prostu roczny okres przydatności do spożycia. Mimo to świeże ziarna kawy będą smakować najlepiej w ciągu kilku tygodni po paleniu. Zasadniczo świeże ziarna kawy można pić już dwa dni po paleniu. Ponieważ gazy ulatniają się z ziaren po paleniu, tydzień po paleniu to idealny czas na zmielenie i użycie ziaren kawy. Ziarna kawy Café du Jour są bardzo świeże. Palenie odbywa się w niższych temperaturach, co sprawia, że proces palenia jest wolniejszy. W ten sposób panowie z Café du Jour tworzą bardzo równomiernie wypalone ziarna kawy. W zależności od rodzaju ziaren i rodzaju palenia produktu końcowego, temperatura wynosi od 180 do 220 stopni. Smak kawy ziarnistej pochodzącej z naszej palarni jest rewelacyjny. Jeśli zamówisz kawę ziarnistą przed godziną 15:00 po południu, możesz mieć pewność, że świeże ziarna zostaną wysłane tego samego dnia i nigdy nie będą starsze niż cztery tygodnie.
Świeże ziarna kawy
Regularnie spotykamy się z pytaniem, czy kawa nie jest zbyt stara, jeśli data palenia pochodzi na przykład sprzed 3 tygodni. Krótko odpowiadając na to pytanie: nie, po kilku tygodniach kawa jest najlepsza! Dzieje się tak, ponieważ świeżo palona kawa jest pełna dwutlenku węgla (CO2). Gaz ten powstaje podczas procesu palenia i powoduje, że kawa jest pozbawiona smaku. W zależności od ziaren i sposobu palenia, kawa osiąga swój najlepszy smak po upływie od jednego do czterech tygodni. Ziarna są przechowywane w specjalnych torebkach bezpośrednio po paleniu.
Kup świeżo palone ziarna kawy
Oferujemy szeroki wybór, w tym popularne mieszanki kawy, kawy różnego pochodzenia, kawy single origin i bezkofeinowe, które można kupić w małych opakowaniach lub w dużych ilościach. Możesz użyć specjalnych, świeżo palonych ziaren najwyższej jakości, aby przygotować świeżą kawę w domu lub w biurze. Poza tym, kawa może smakować tylko tak dobrze, jak pozwalają na to ziarna. Krótko mówiąc: dobre, świeże i mocne ziarna tworzą dobrą kawę. Tak więc wysokiej jakości świeża kawa jest bardzo ważna, zwłaszcza jeśli potrzebujesz więcej niż jednej filiżanki kawy, aby przetrwać cały dzień. Wszystko, co miłośnicy kawy kojarzą z parzeniem dobrej filiżanki, takie jak osobisty smak i aromat pochodzący z procesu palenia, zaczyna się od długiej podróży od znanych producentów kawy z różnych krajów. Kiedy surowe, zielone ziarno kawy jest zbierane, zawiera prekursory tych złożonych profili smakowych, które nadają typowy aromat i smak. Nasz proces palenia tworzy eksplozję smaku z aromatami, na przykład czekolady, karmelu, kwiatów lub owoców.
Ziarna kawy są poddawane działaniu ekstremalnej temperatury w palarni kawy. Złożony skład minerałów zielonego ziarna - węglowodany, aminokwasy, białka, lipidy, woda i kofeina - łączą się ze sobą w reakcjach chemicznych, które nadają kawie orzechowy i nieodparty zapach i smak. Następnie kawa jest odpowiednio pakowana, aby ograniczyć kontakt z powietrzem, dzięki czemu aromaty nie rozpraszają się szybciej. W rezultacie ziarna kawy nie tracą swojego smaku, zanim dotrą do klienta. Dbamy o to, aby nasze ziarna kawy były parzone jak najszybciej po wypaleniu. Niech Twoi znajomi zazdroszczą Ci pysznego espresso lub innej parzonej przez Ciebie kawy!
Proces odgazowywania świeżo palonych ziaren kawy
Regularnie jesteśmy pytani o to, czy palone ziarna kawy nie są zbyt stare, gdy data palenia pochodzi na przykład sprzed 3 tygodni. Krótka odpowiedź na to pytanie brzmi: nie, po kilku tygodniach kawa jest najsmaczniejsza. Powodem jest to, że (świeżo) palone ziarna kawy są pełne dwutlenku węgla (CO2). Gaz ten powstaje podczas procesu palenia i powoduje, że kawa jest pozbawiona smaku. W zależności od ziaren i sposobu palenia, kawa osiąga najlepszy smak po upływie od jednego do czterech tygodni. Bezpośrednio po paleniu kawa jest przechowywana w specjalnych torebkach. Nasze torebki z kawą zawierają zawór, który zapewnia, że gaz ulatniający się z ziaren może również wydostać się z torebki bez szybszego rozpraszania aromatów. Jednocześnie zawór ten gwarantuje, że tlen nie przedostanie się z powrotem do torebki z kawą.
Na co zwrócić uwagę przy zakupie i przechowywaniu świeżych ziaren kawy?
Ponieważ świeżo palone ziarna mogą łatwo stracić świeżość, ważne jest ich odpowiednie przechowywanie. Istnieją czynniki, które należy wziąć pod uwagę po przyniesieniu kawy do domu. Przechowuj swój cenny nabytek w suchym miejscu, aby uniknąć narażenia na wilgoć. Opakowanie powinno być szczelnie zamknięte, aby chronić kawę przed dostępem powietrza, na przykład w hermetycznej puszce. Nasze cenne opakowania na kawę ziarnistą są wyposażone w specjalny zawór, który uwalnia dwutlenek węgla bez wpuszczania powietrza. Dzięki temu ziarna pozostają świeże. Nie są one jednak przeznaczone do długotrwałego przechowywania, więc najlepiej nie pozostawiać kawy zbyt długo. Aby zapewnić najlepsze zachowanie smaku, najlepiej przechowywać kawę w ciemnym, chłodnym miejscu. Nasze pyszne kawy są selekcjonowane pod kątem jakości i charakteru. Każda partia jest ręcznie palona i codziennie wysyłana do całej Holandii. Palimy i dostarczamy świeżą, pyszną i wyjątkową kawę.
Kawa najwyższej jakości
W Café du jour produkujemy wyselekcjonowane ziarna o wyśmienitym smaku. Aby zaspokoić zapotrzebowanie rynków kawowych, dostarczamy kawę z różnych części świata. Możesz wybierać spośród szerokiego asortymentu, od specjalnie opracowanych mieszanek kawy, kawy premium po kawę single origin, kawę mieloną lub kawę ziarnistą i kawę bezkofeinową. Produkty te nadają się do przygotowania espresso, cappuccino lub kawy filtrowanej. Są one świeżo palone, pakowane i wysyłane z najwyższą pasją. Dzięki naszemu wieloletniemu doświadczeniu w paleniu kawy możesz mieć pewność, że Twoja filiżanka kawy zawsze wywoła uśmiech, nawet u tych, którzy mają poranny nastrój! Zalecamy kupowanie kawy w postaci świeżych ziaren i mielenie ich w domu lub w biurze, aby cieszyć się najlepszą kawą. Ziarna kawy są dostarczane świeże. W tym celu najlepiej jest zmielić tylko to, czego aktualnie używasz do parzenia kawy. W ten sposób zmielone ziarna nie utlenią się, a smak pozostanie niezmieniony i pyszny! Poza tym zawsze będziesz cieszyć się kawą, którą lubisz, ponieważ możesz kupić swoje ulubione świeże ziarna kawy, zamiast standardowej mieszanki różnych rodzajów ziaren w filiżance kawy.