Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Peru 100% arabica - Świeże ziarna kawy

Ładuję...
37.9
  • Nigdy więcej bez kawy
  • Zawsze z możliwością anulowania i bez długoterminowych zobowiązań
  • Natychmiast skorzystaj z zniżki
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Kawa Peru 100% Arabica

Ta kawa pochodzi z Peru i jest uprawiana na wysokości co najmniej 1200 metrów nad poziomem morza. Dzięki cieniowi, który panuje na plantacjach, ziarna rosną wolniej. W efekcie są bardziej zwarte i zyskują złożony, charakterystyczny i łagodny smak.

Szczegóły

Kawa ziarnista Café du Jour

Kawa ziarnista marki Café du Jour jest palona na małą skalę przez wyspecjalizowaną palarnię. Ziarna są palone i magazynowane co tydzień, dzięki czemu zawsze oferujemy świeżo palone produkty. Data palenia znajduje się na etykiecie opakowania.

Opakowania z zamknięciem na kawę

Niezależnie od tego, czy kupujesz 250 g, 500 g, czy kilogram ziaren kawy Café du Jour, zawsze dostarczamy je w specjalnym, zamykanym opakowaniu. Każda torebka ma zamek, który umożliwia hermetyczne zamknięcie kawy. Na przedzie każdej torebki znajduje się zawór jednokierunkowy, który pozwala gazom ulotnić się, nie wpuszczając jednocześnie powietrza z zewnątrz. Dzięki temu staramy się jak najlepiej zachować optymalną świeżość Twojej kawy!

Więcej informacji
Kod produktuCDJ-CDJPERU
MarkaCafé du Jour
Rodzaj kawyZiarna kawy, Kawa mielona
Intensywność7 - Potężny
SmakKwiatowy, Woody, Karmel, Cynamon
Odmiana kawyArabica
Idealne przygotowania kawyEspresso, Kawa filtrowana, Cappuccino
Kraj pochodzeniaPeru
Zawiera kofeinęTak
Palarnia kawySredni
Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Peru 100% arabica - Świeże ziarna kawy

FAQ
Pytania klientów
Jaka jest data palenia?
Data palenia ziaren kawy Café du Jour wynosi zazwyczaj maksymalnie cztery tygodnie przed wysyłką. Oznacza to, że ziarna kawy zwykle nie są starsze niż cztery tygodnie, gdy do Ciebie docierają. Wiele osób pyta, czy ziarna kawy po trzech tygodniach są już za stare. Odpowiedź brzmi: nie. Świeżo palona kawa ma właśnie po kilku tygodniach najlepszy smak. Podczas palenia w ziarnach kawy powstaje dwutlenek węgla (CO₂), który początkowo może maskować smak. Dlatego kawa jest najlepsza pomiędzy jednym a czterema tygodniami po paleniu. Po paleniu ziarna są od razu pakowane w specjalne torebki na kawę z zaworem jednokierunkowym. Ten zawór pozwala na ucieczkę CO₂ bez dopuszczenia tlenu do środka, dzięki czemu aromaty pozostają zachowane, a kawa pozostaje świeża. Dzięki temu możesz liczyć na optymalnie świeży produkt o pełnym smaku!
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?