Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Cerrado 100% arabica - Świeże ziarna kawy

Ładuję...
38.32
  • Nigdy więcej bez kawy
  • Zawsze z możliwością anulowania i bez długoterminowych zobowiązań
  • Natychmiast skorzystaj z zniżki
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Kawa Café du Jour Cerrado jest średnio palona, oferując łagodny profil smakowy z delikatną goryczką. Jest uniwersalna i pasuje do każdego rodzaju kawy, ale najbardziej polecana jest jako zwykła czarna kawa lub z odrobiną mleka.

Szczegóły

Kawa Café du Jour 100% arabica speciality Cerrado to kawa wolno palona z najwyższej jakości ziaren arabiki. To słodki i gładki napój z delikatnymi owocowymi nutami, miodowym posmakiem i orzechowym aromatem. Kawa ta pochodzi z płaskowyżu Cerrado, położonego na wysokości 950 metrów.

Kawa ziarnista Café du Jour

Kawa ziarnista marki własnej Café du Jour jest palona w małych partiach przez wyspecjalizowaną palarnię. Ziarna są wypalane i magazynowane co tydzień, dzięki czemu data palenia jest zawsze świeża i aktualna, co można sprawdzić na etykiecie opakowania.

Zamykane opakowania na kawę

Niezależnie od tego, czy kupujesz 250 g, 500 g czy kilogram ziaren kawy Café du Jour, zawsze otrzymasz je w specjalnym, zamykanym opakowaniu. Torebki wyposażone są w specjalną zamykaną krawędź, co pozwala zawsze szczelnie je zamknąć. Przód każdej torebki zawiera zawór, który umożliwia ucieczkę gazów i powietrza z wnętrza, bez dopuszczenia powietrza z zewnątrz do środka. Dzięki temu Twoja kawa zawsze pozostanie maksymalnie świeża!

Więcej informacji
Kod produktuCDJ-CDJBRAZCER
MarkaCafé du Jour
Rodzaj kawyZiarna kawy, Kawa mielona
Intensywność5 - Regularny
SmakCzekolada, Orzechowy, Wanilia
Odmiana kawyArabica
Idealne przygotowania kawyEspresso, Kawa filtrowana, Cappuccino
Kraj pochodzeniaBrazylia
Zawiera kofeinęTak
Palarnia kawySredni
Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Cerrado 100% arabica - Świeże ziarna kawy

FAQ
Pytania klientów
Jaka jest data palenia?
Data palenia ziaren kawy Café du Jour wynosi zazwyczaj maksymalnie cztery tygodnie przed wysyłką. Oznacza to, że ziarna kawy zwykle nie są starsze niż cztery tygodnie, gdy do Ciebie docierają. Wiele osób pyta, czy ziarna kawy po trzech tygodniach są już za stare. Odpowiedź brzmi: nie. Świeżo palona kawa ma właśnie po kilku tygodniach najlepszy smak. Podczas palenia w ziarnach kawy powstaje dwutlenek węgla (CO₂), który początkowo może maskować smak. Dlatego kawa jest najlepsza pomiędzy jednym a czterema tygodniami po paleniu. Po paleniu ziarna są od razu pakowane w specjalne torebki na kawę z zaworem jednokierunkowym. Ten zawór pozwala na ucieczkę CO₂ bez dopuszczenia tlenu do środka, dzięki czemu aromaty pozostają zachowane, a kawa pozostaje świeża. Dzięki temu możesz liczyć na optymalnie świeży produkt o pełnym smaku!
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?