Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Espresso Madrugador - Świeże ziarna kawy

Ładuję...
33.34
  • Nigdy więcej bez kawy
  • Zawsze z możliwością anulowania i bez długoterminowych zobowiązań
  • Natychmiast skorzystaj z zniżki
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Jesteś rannym ptaszkiem (czy może nie)? Espresso Madrugador to mocne, choć średnio palone espresso, opracowane specjalnie dla tych, którzy potrzebują wyjątkowo intensywnego zastrzyku energii na dobry początek dnia. Zacznij swój dzień od pysznego espresso Madrugador. Potrzeba nieco odwagi, bo trudno nazwać tę mieszankę łagodną! To lekko owocowe espresso z wyraźną pikantną nutą.

Madrugador to nasza flagowa kawa, wypalana w małej, autentycznej palarni tradycyjnie, nad ogniem gazowym. Po każdej wypalanej partii ziarna odpoczywają przez kilka godzin lub maksymalnie jeden dzień, a następnie ich smak jest starannie oceniany. Tylko jeśli wszystko jest idealne, ziarna są pakowane do pojemnika, który pozwala na uwalnianie resztkowych gazów, ale uniemożliwia dostęp powietrza. Data palenia jest zawsze aktualna (maksymalnie do czterech tygodni) i wydrukowana z przodu opakowania kawy.

Szczegóły

Tradycyjne palenie gwarancją autentycznej, doskonałej jakości

Kawa Café du Jour Madrugador jest starannie mieszana, rzemieślniczo palona i testowana w małych partiach. Madrugador to nasza flagowa odmiana, wypalana w niewielkiej, tradycyjnej palarni w beczce nad ogniem gazowym. Palacz wykonuje tę pracę w pełni "analogowo", regularnie pobierając ziarna podczas palenia i oceniając je wzrokowo (kolor) oraz zapachowo, a po zakończeniu procesu pozwala im odpocząć przez kilka godzin do maksymalnie jednego dnia, by w pełni ocenić smak. Tylko jeśli wszystko jest idealne, ziarna są pakowane do opakowania, które uwalnia resztkowe gazy, ale nie wpuszcza powietrza. Zawsze gwarantujemy świeżość naszych ziaren — data palenia nie przekracza czterech tygodni i jest zawsze widoczna na opakowaniu.

Starannie wyselekcjonowane ziarna kawy

Mieszanka Madrugador to połączenie wysokiej jakości ziaren kawy z Ameryki Środkowej, Ameryki Południowej i Indonezji. Składa się głównie z ziaren Arabiki z dodatkiem Robusty, która dodaje kawie charakterystycznego, pikantnego smaku.

Ziarna kawy Café du Jour

Ziarna kawy własnej marki Café du Jour są palone na małą skalę w specjalistycznej palarni. Proces palenia i magazynowania odbywa się co tydzień, co gwarantuje świeżość kawy. Data palenia jest zawsze uwzględniona na etykiecie opakowania.

Zamykane opakowania na kawę

Nieważne, czy kupujesz 250 g, 500 g, czy kilogram ziaren kawy Café du Jour — zawsze otrzymujesz je w specjalnym, zamykanym opakowaniu. Torebki posiadają specjalne zamknięcie, które pozwala zawsze szczelnie zapakować kawę. Dodatkowo, każda torebka ma zawór, który pozwala na uwalnianie gazów i powietrza, nie dopuszczając jednak, by nowe powietrze dostawało się do środka. W ten sposób robimy wszystko, co możliwe, aby Twoja kawa była zawsze świeża!

Więcej informacji
Kod produktuCDJ-CDJESPMAD
MarkaCafé du Jour
Rodzaj kawyZiarna kawy, Kawa mielona
Intensywność8 - Potężny
SmakCzekolada, Owocowy, Korzenny
Odmiana kawyBlend Arabica/Robusta
Idealne przygotowania kawyEspresso, Kawa filtrowana, Cappuccino
Kraj pochodzeniaGwatemala, Kolumbia, Indonezja
Zawiera kofeinęTak
Palarnia kawySredni
Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Espresso Madrugador - Świeże ziarna kawy

FAQ
Pytania klientów
Jaka jest data palenia?
Data palenia ziaren kawy Café du Jour wynosi zazwyczaj maksymalnie cztery tygodnie przed wysyłką. Oznacza to, że ziarna kawy zwykle nie są starsze niż cztery tygodnie, gdy do Ciebie docierają. Wiele osób pyta, czy ziarna kawy po trzech tygodniach są już za stare. Odpowiedź brzmi: nie. Świeżo palona kawa ma właśnie po kilku tygodniach najlepszy smak. Podczas palenia w ziarnach kawy powstaje dwutlenek węgla (CO₂), który początkowo może maskować smak. Dlatego kawa jest najlepsza pomiędzy jednym a czterema tygodniami po paleniu. Po paleniu ziarna są od razu pakowane w specjalne torebki na kawę z zaworem jednokierunkowym. Ten zawór pozwala na ucieczkę CO₂ bez dopuszczenia tlenu do środka, dzięki czemu aromaty pozostają zachowane, a kawa pozostaje świeża. Dzięki temu możesz liczyć na optymalnie świeży produkt o pełnym smaku!
Macie pojęcie, ile kofeiny znajduje się w tej kawie?
To będzie około między 1,40% a 1,75%
Czy ziarna Madrugador zawierają dużo oleju/tłuszczu i czy nadają się do automatycznych ekspresów do kawy?
Te ziarna są średnio palone i zawierają stosunkowo mało tłuszczów oraz olejów, dzięki czemu doskonale nadają się do automatycznych ekspresów do kawy. Wielu klientów zauważa, że dzięki temu ich ekspres wymaga rzadszego czyszczenia i jest mniej narażony na „tłusty osad”.
Czy ziarna kawy Espresso Madrugador nadają się zarówno do espresso, jak i cappuccino oraz lungo?
Tak, ziarna Espresso Madrugador są bardzo odpowiednie do różnych metod parzenia. Są szczególnie cenione za swój wyrazisty smak w espresso, ale zapewniają także pełny smak i piękną cremę w cappuccino, lungo, a nawet flat white. Wielu klientów docenia tę mieszankę właśnie dlatego, że jest uniwersalna w różnych przepisach na kawę.
Czy stopień palenia i smak tej kawy są zawsze takie same, czy też mogą się nieco różnić w zależności od partii?
Nasze ziarna są wypalane rzemieślniczo w małych partiach. Dzięki temu świeżość jest maksymalna, ale niektórzy klienci zauważają, że stopień wypalenia i intensywność smaku mogą się nieco różnić w zależności od partii. Zawsze przeprowadzamy staranną kontrolę jakości przed zapakowaniem ziaren, jednak niewielka różnica jest możliwa przy małoskalowym, rzemieślniczym wypalaniu.
Jakich cech smakowych i finiszu mogę się spodziewać po tej kawie?
Espresso Madrugador jest znane z wyrazistego, korzennego i pikantnego smaku, z pełnym body i delikatnym, długim posmakiem. Wyraźnie wyczuwalne są nuty orzechów i czekolady, czasem lekko owocowe. Kawa jest mocna, ale nie zbyt gorzka ani kwaśna i często ma piękną cremę. Wszystko to razem daje pełny, zbalansowany smak, który przemawia zarówno do miłośników intensywnego espresso, jak i cappuccino.
Jak świeże są ziarna przy dostawie i jaka jest data palenia?
Zawsze dostarczamy Espresso Madrugador z niedawną datą palenia, maksymalnie sprzed czterech tygodni. Data palenia jest wyraźnie podana na przedniej stronie opakowania. Dzięki temu masz pewność, że otrzymujesz świeże ziarna: wielu klientów zgłasza, że ich kawa jest często dostarczana w ciągu 1 do 2 tygodni od wypalenia.
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?