Rated 4.9 / 5 based on Opinie klientów Google

mrożona herbata

Ładowanie...
  1. Mango & Flowers - Herbata owocowa 100 g - Café du Jour herbata sypana
  2. Strawberry & Kiwi - Herbata owocowa 100g - Café du Jour herbata sypana
  3. Yerba Mate Orange - herbata ziołowa 100 g - herbata sypka Café du Jour
    Oferta
  4. Ananas & Kokos - Herbata Rooibos 100 g - Herbata sypka Café du Jour
  5. Strawberry & Chile - Herbata owocowa 100g - Café du Jour herbata sypana
  6. Piña Colada - Herbata owocowa 100 g - Café du Jour herbata sypana
  7. Sweet 'n Spicy Redbush - Herbata Rooibos 100 g - Herbata sypka Café du Jour
  8. Pineapple & Papaya - Herbata zielona 100 g - Herbata sypka Café du Jour

Kiedy myślisz o mrożonej herbacie, prawdopodobnie myślisz o Lipton® lub Fuze tea®. Pyszne puszki lub butelki z tajną recepturą, o której nikt nie wie, ale którą wszyscy się delektują. Jestem pewien, że nikt nie może tego przebić.... Ale co, jeśli powiem ci, że możesz zrobić równie pyszną, a może nawet jeszcze pyszniejszą mrożoną herbatę w domu? W Café du Jour przygotowaliśmy kilka mieszanek herbat, które idealnie nadają się do przygotowania pysznej mrożonej herbaty. W każdym razie uważamy, że są pyszne, czy Ty też ich spróbujesz?

Czego potrzebuję?

Jest to oczywiście pierwsze pytanie, które przychodzi na myśl teraz, fajnie, że zrobiłeś herbatę, ale jak zrobić tę pyszną mrożoną herbatę, o której tak dobrze mówi i czego potrzebuję? Oczywiście wyjaśnimy ci to szczegółowo, najpierw zacznijmy od tego, czego potrzebujesz. Wybierz jedną z pysznych herbat i zamów ją wraz z filtrami do herbaty T-sac nr 2 (możesz również zamówić nr 1 lub nr 3, po prostu sprawdź, dla ilu osób przygotowujesz mrożoną herbatę). Potrzebny będzie również duży dzbanek o pojemności około 1,5 l.

Jak przygotować mrożoną herbatę?

Teraz, gdy masz już wszystko, czego potrzebujesz do przygotowania tej pysznej mrożonej herbaty, możemy zacząć! Mamy dwa sposoby na przygotowanie pysznej mrożonej herbaty. Pierwszy sposób jest nieco powolny, a drugi jest nieco "szybki i łatwy". Oba mają swoje zalety i wady. Z naszego doświadczenia wynika, że powolny sposób wyróżnia się dość znacznie, ale oczywiście możesz tego doświadczyć sam.

"Mrożona herbata na luzie"

Oto powolny, ale jakże pyszny sposób na mrożoną herbatę: Weź 12/15 gramów herbaty i umieść ją w filtrze do herbaty T-sac. Zawieś torebkę herbaty w dzbanku i dodaj owoce do smaku. Pozostaw herbatę na 7 do 9 godzin i od czasu do czasu dobrze wymieszaj, degustacja w międzyczasie jest opcjonalna, ale zalecana! Po odstawieniu mrożonej herbaty na wystarczająco długi czas, można podawać ją z kostkami lodu i dowolnymi świeżymi owocami. Dłuższy okres leżakowania gwarantuje, że herbata dobrze nasiąknie, a jej smak stanie się perfekcyjny.

"Mrożona herbata szybko i łatwo"

Szybki sposób parzenia mrożonej herbaty jest równie prosty, jak sposób powolny. Wlej 1,5 l wody do czajnika i poczekaj, aż się zagotuje. W międzyczasie przygotuj filtr do herbaty z 12/15 g herbaty. Wypełnij dzbanek kostkami lodu i zawieś torebkę w dzbanku. Wlej przegotowaną wodę do dzbanka i pozwól herbacie ostygnąć do temperatury pokojowej. Gdy herbata ostygnie, można włożyć dzbanek do lodówki lub zamrażarki, aż będzie całkowicie zimny. Następnie podawaj z dodatkowymi kostkami lodu i udekoruj dowolnymi owocami lub mini parasolką. Lód przyspieszy chłodzenie i sprawi, że napój będzie gotowy szybciej. Niestety, smak nie jest tak wyrafinowany, ponieważ nie ma czasu, aby odpowiednio nasiąknąć.

Cafedujour.co.uk oceniono na 4.9 / 5 w oparciu o Opinie klientów Google