Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Espresso Intenso - Świeże ziarna kawy

Ładuję...
33.13
  • Nigdy więcej bez kawy
  • Zawsze z możliwością anulowania i bez długoterminowych zobowiązań
  • Natychmiast skorzystaj z zniżki
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Café du Jour Espresso Intenso to intensywna kawa espresso z delikatną goryczką i bardzo kremowym, pełnym smakiem. Szukasz świeżo palonego espresso w stylu włoskim z gęstą cremą? Espresso Intenso jest właśnie tym, czego potrzebujesz.

Pikantny, orzechowy smak z subtelną nutą kakao i grubą warstwą cremy.

Szczegóły

Kawa ziarnista Café du Jour

Kawa ziarnista marki Café du Jour jest palona na małą skalę przez specjalistyczną palarnię. Ziarna są palone i magazynowane co tydzień, co zapewnia, że data palenia jest zawsze aktualna. Dlatego datę palenia znajdziesz na etykiecie opakowania.

Opakowania z możliwością zamknięcia

Niezależnie od tego, czy kupujesz 250 g, 500 g czy kilogram ziaren kawy Café du Jour: zawsze są one pakowane w specjalne opakowanie z możliwością zamknięcia. Torebka na kawę ma specjalną zamykaną krawędź, która pozwala hermetycznie zabezpieczyć kawę. Na przodzie każdej torebki znajduje się zawór, który umożliwia uchodzenie gazów i powietrza, nie wpuszczając świeżego powietrza z zewnątrz do środka. Dzięki temu robimy wszystko, co możliwe, aby Twoja kawa była zawsze optymalnie świeża!

Więcej informacji
Kod produktuCDJ-CDJESPINTENSO
MarkaCafé du Jour
Rodzaj kawyZiarna kawy, Kawa mielona
Intensywność12 - Bardzo silny
SmakCzekolada, Orzechowy
Odmiana kawyBlend Arabica/Robusta
Idealne przygotowania kawyEspresso, Kawa filtrowana, Cappuccino
Zawiera kofeinęTak
Palarnia kawyCiemny
Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Espresso Intenso - Świeże ziarna kawy

FAQ
Pytania klientów
Jaka jest data palenia?
Data palenia ziaren kawy Café du Jour wynosi zazwyczaj maksymalnie cztery tygodnie przed wysyłką. Oznacza to, że ziarna kawy zwykle nie są starsze niż cztery tygodnie, gdy do Ciebie docierają. Wiele osób pyta, czy ziarna kawy po trzech tygodniach są już za stare. Odpowiedź brzmi: nie. Świeżo palona kawa ma właśnie po kilku tygodniach najlepszy smak. Podczas palenia w ziarnach kawy powstaje dwutlenek węgla (CO₂), który początkowo może maskować smak. Dlatego kawa jest najlepsza pomiędzy jednym a czterema tygodniami po paleniu. Po paleniu ziarna są od razu pakowane w specjalne torebki na kawę z zaworem jednokierunkowym. Ten zawór pozwala na ucieczkę CO₂ bez dopuszczenia tlenu do środka, dzięki czemu aromaty pozostają zachowane, a kawa pozostaje świeża. Dzięki temu możesz liczyć na optymalnie świeży produkt o pełnym smaku!
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?