Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Nikaragua 100% arabica - Świeże ziarna kawy

Ładuję...
38.08
  • Nigdy więcej bez kawy
  • Zawsze z możliwością anulowania i bez długoterminowych zobowiązań
  • Natychmiast skorzystaj z zniżki
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Kawa Café du Jour Nicaragua

Kawa Café du Jour 100% arabica z Nikaragui wyróżnia się dużymi ziarnami. Dla znawców są to ziarna SHG (strictly high grown) EP (European Washed): kawy uprawiane na dużych wysokościach i starannie ręcznie sortowane, aby każda partia była wolna od nawet jednego wadliwego ziarna. Smak tej kawy jest łagodny i najlepiej opisać go jako orzechowy z bardzo lekkimi nutami owocowymi. To naprawdę ciekawa kawa, którą warto spróbować!

Szczegóły

Zamykane opakowania na kawę

Niezależnie od tego, czy kupujesz 250 g, 500 g czy kilogram ziaren kawy Café du Jour: zawsze otrzymujesz je w specjalnym, zamykanym opakowaniu. Torebka ma zapinaną krawędź, co pozwala dokładnie zamknąć kawę i zachować jej świeżość. Na froncie każdej torebki znajduje się zawór, który pozwala gazom i powietrzu wydostać się na zewnątrz, nie pozwalając powietrzu z zewnątrz dostać się do środka. To nasze rozwiązanie, by zapewnić maksymalną świeżość Twojej kawie!

Ziarna kawy Café du Jour

Ziarna kawy Café du Jour są palone w niewielkich ilościach przez specjalistyczną palarnię. Palenie i magazynowanie ziaren odbywa się co tydzień, dzięki czemu zawsze masz aktualną datę palenia. Informacja o dacie palenia znajduje się na etykiecie opakowania.

Więcej informacji
Kod produktuCDJ-CDJNEC
MarkaCafé du Jour
Rodzaj kawyZiarna kawy, Kawa mielona
Intensywność8 - Potężny
SmakOwocowy, Orzechowy, Karmel
Odmiana kawyArabica
Idealne przygotowania kawyEspresso, Kawa filtrowana, Cappuccino
Kraj pochodzeniaNikaragua
Zawiera kofeinęTak
Palarnia kawySredni
Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Nikaragua 100% arabica - Świeże ziarna kawy

FAQ
Pytania klientów
Jaka jest data palenia?
Data palenia ziaren kawy Café du Jour wynosi zazwyczaj maksymalnie cztery tygodnie przed wysyłką. Oznacza to, że ziarna kawy zwykle nie są starsze niż cztery tygodnie, gdy do Ciebie docierają. Wiele osób pyta, czy ziarna kawy po trzech tygodniach są już za stare. Odpowiedź brzmi: nie. Świeżo palona kawa ma właśnie po kilku tygodniach najlepszy smak. Podczas palenia w ziarnach kawy powstaje dwutlenek węgla (CO₂), który początkowo może maskować smak. Dlatego kawa jest najlepsza pomiędzy jednym a czterema tygodniami po paleniu. Po paleniu ziarna są od razu pakowane w specjalne torebki na kawę z zaworem jednokierunkowym. Ten zawór pozwala na ucieczkę CO₂ bez dopuszczenia tlenu do środka, dzięki czemu aromaty pozostają zachowane, a kawa pozostaje świeża. Dzięki temu możesz liczyć na optymalnie świeży produkt o pełnym smaku!
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?