Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Etiopia Arabica Yirgacheffe gatunek 2 - niepalone ziarna kawy - 1 kg

Ładuję...
114.222427
Ethiopie Arabica Yirgacheffe grade 2 - ongebrande koffiebonen
Wybierz ilość sztuk:
  • 4 sztuki
     113,08zł 452,32 
  • 8 sztuki
     110,80zł 886,40 
  • 12 sztuki
     108,51zł 1 302,12 
  • 16 sztuki
     106,23zł 1 699,68 
Lub zdobądź jeden za 114,22 
Wszystkie ceny wymienione w tym bloku zawierają podatek VAT.
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Kawa myta z Yirgacheffe, podregionu Sidamo, jest tak dobrze znana i poszukiwana, że uważa się ją za osobny mikroregion.

Ta kawa single origin charakteryzuje się ziołowym, kwiatowym aromatem z nutami jabłka, rozmarynu i brzoskwini.

Uwaga: jest to kawa niepalona, dlatego przed spożyciem należy ją jeszcze wypalić.

Szczegóły

Yirgacheffe to dystrykt w południowej części regionu Sidamo w Etiopii. Jest powszechnie uważany za jedno z miejsc narodzin kawy. Myta kawa z tego regionu cieszy się tak dużym uznaniem i popularnością, że Yirgacheffe jest traktowana jako osobny mikroregion.

Większość kaw uprawianych w Yirgacheffe to lokalne odmiany lądowe, niegdyś określane jako dziedzictwo Etiopii.

Więcej informacji
Kod produktuCDJ-OB-0011
MarkaCafé du Jour
Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Etiopia Arabica Yirgacheffe gatunek 2 - niepalone ziarna kawy - 1 kg

FAQ
Pytania klientów
Czy te etiopskie ziarna Yirgacheffe są odpowiednie dla każdego, czy raczej dla miłośników określonego profilu smakowego?
Te ziarna etiopskiej Yirgacheffe mają owocowy, kwiatowy charakter, z nutami jabłka, rozmarynu i brzoskwini. Są szczególnie cenione przez miłośników bardziej owocowej, ziołowej kawy. Dla osób, które lubią wyraziste, złożone smaki, w których wyraźnie czuć pochodzenie, te ziarna są doskonałym wyborem.
Jakiego smaku mogę się spodziewać po wypaleniu tych ziaren?
Po wypaleniu te ziarna Yirgacheffe dają delikatny, owocowy smak kawy z kwiatowymi nutami oraz akcentami jabłka, rozmarynu i brzoskwini. W zależności od stopnia wypalenia, te owocowe i korzenne smaki mogą być mniej lub bardziej wyraźne.
Czy te niepalone ziarna są twardsze do mielenia niż inne ziarna?
Niespalone (zielone) ziarna kawy są rzeczywiście znacznie twardsze niż palone ziarna i nie mogą być mielone w zwykłym młynku do kawy. Najpierw należy je wypalić; dopiero potem stają się bardziej kruche i nadają się do mielenia w młynku do kawy.
Czy muszę jeszcze samodzielnie wypalić te ziarna, zanim będę mógł ich użyć?
Tak, te ziarna są niepalone (zielone) i przeznaczone dla osób, które chcą samodzielnie wypalać swoją kawę. Nie nadają się do bezpośredniego mielenia i parzenia. Upewnij się, że najpierw wypalisz ziarna do pożądanego stopnia palenia, zanim użyjesz ich do przygotowania kawy.
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?