Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Peru Arabica HB MCM grade 1 - kawa ziarnista niepalona - 1 kg

Ładuję...
99.603107
Peru Arabica HB MCM grade 1 - ongebrande koffiebonen
Wybierz ilość sztuk:
  • 4 sztuki
     98,61zł 394,44 
  • 8 sztuki
     96,62zł 772,96 
  • 12 sztuki
     94,62zł 1 135,44 
  • 16 sztuki
     92,63zł 1 482,08 
Lub zdobądź jeden za 99,60 
Wszystkie ceny wymienione w tym bloku zawierają podatek VAT.
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Peru Arabica HB MCM grade 1 wyróżnia się średnią do niskiej kwasowością oraz złożonym aromatem. Ta kawa jest wyjątkowo łagodna, z delikatnie słodkim, jagodowym smakiem i wyraźną nutą ciemnej czekolady. Pozostawia przyjemny posmak na podniebieniu.

Uwaga: to kawa surowa, która musi być wypalona przed spożyciem.

Szczegóły

Termin "Machine Cleaned Mejorado" (MCM) stosowany w ocenie jakości kawy z Peru oznacza, że jest ona dokładnie sortowana mechanicznie i przygotowana do eksportu. Profil standardowej kawy Peru Gr. 1 MCM charakteryzuje się orzechowymi i czekoladowymi nutami smakowymi, zwykle z wyraźną kwasowością, lekkim do średniego body oraz mocnym wykończeniem.

Peru zapowiada się jako wyjątkowy kraj w produkcji wysokiej jakości kawy. Dzięki znacznej wysokości i żyznym glebom, drobni rolnicy w tym regionie produkują wyjątkowo dobrą kawę.

Więcej informacji
Kod produktuCDJ-OB-0004
MarkaCafé du Jour

Chociaż kawa zagościła w Peru już w 1700 roku, do końca XIX wieku eksportowano jej bardzo niewiele. W tym czasie większość produkcji kawy była przeznaczona na rynek lokalny. Jednak pod koniec XIX wieku, gdy indonezyjskie plantacje kawy zaczęły zmagać się z rdzawką liści, co miało kluczowe znaczenie dla europejskiego importu, Europejczycy musieli znaleźć inne źródło. Peru okazało się idealnym rozwiązaniem.

Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Peru Arabica HB MCM grade 1 - kawa ziarnista niepalona - 1 kg

FAQ
Pytania klientów
Jakich najczęstszych smaków i aromatów mogę się spodziewać po wypaleniu tych ziaren?
Po wypaleniu te ziarna Peru Arabica HB MCM grade 1 charakteryzują się łagodnym charakterem z delikatnym, słodkim posmakiem jagód i nutami gorzkiej czekolady. Dodatkowo wyczuwalne jest złożone aromaty oraz przyjemny, orzechowy finisz ze średnim body i średnią do niskiej kwasowością.
Czy mogę użyć tych ziaren do espresso po wypaleniu?
Tak, te ziarna są po wypaleniu używane przez klientów również w ekspresach do kawy i pasują do różnych preferencji smakowych. Szczególnie łagodny smak i słodki finisz doskonale sprawdzają się w espresso.
Czy mogę te niepalone ziarna kawy od razu zmielić i użyć w moim ekspresie do kawy?
Nie, te ziarna kawy są niepalone i muszą zostać najpierw wypalone, zanim będą nadawały się do spożycia. Niepalone ziarna są bardzo twarde i mogą uszkodzić młynki do kawy lub ekspresy. Zdecydowanie odradzamy używanie niepalonych ziaren bezpośrednio w Państwa ekspresie do kawy.
Jakie metody palenia sprawdzają się dobrze w przypadku tych ziaren?
Te ziarna nadają się do wypalania w różnych urządzeniach, takich jak kamado, piekarnik czy nawet wok, jak wskazuje wielu klientów. Zarówno średnie, jak i ciemne palenie daje zaskakujące smaki. Uważaj, aby nie wypalać zbyt mocno, aby zachować łagodność i złożony aromat.
Czy te ziarna nadają się dla początkujących domowych palaczy?
Tak, te ziarna nadają się dla początkujących domowych palaczy. Klienci uważają, że proces palenia jest łatwy do wykonania, nawet przy użyciu prostych narzędzi, takich jak wok lub piekarnik. Ziarna wybaczają drobne błędy podczas palenia i dają zaskakująco dobry smak.
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?