Raja Gayo Specjalność 100% arabica - Świeże ziarna kawy





Lekko pikantna (jak wiele indonezyjskich kaw), z delikatnym posmakiem kakao i wyczuwalną kwaskowatością.
Kawa Café du Jour Indonesia (Mandheling) Sumatra Raja Gayo jest starannie uprawiana w centralnej części prowincji Aceh na wyspie Sumatra w Indonezji, na wysokości od 1100 do 1600 metrów.
Kawa jest średnio palona. Szczególnie polecamy ją jako (powolną) kawę z chemexu, kawiarki lub filtra. Jako espresso może być nieco intensywna, z wyraźniejszą kwasowością.
Kawa Café du Jour Indonesia (Mandheling) Sumatra Raja Gayo jest starannie uprawiana w centralnej części prowincji Aceh na Sumatrze w Indonezji, na wysokości od 1100 do 1600 metrów. Tam uprawia się ją przez kilku drobnych rolników, z których każdy posiada około hektara ziemi, co daje około 700-1000 kg kawy rocznie. Średnia temperatura na poziomie 20 stopni przez cały rok, obfite opady deszczu oraz żyzna gleba czynią z tego obszaru raj dla rolnictwa. Uprawa kawy stanowi główne źródło dochodu. Dodatkowo uprawia się tu tytoń, trzcinę cukrową, herbatę, goździki, warzywa, owoce i fasolę.
Dla tej kawy wybierane są ręcznie tylko czerwone, dojrzałe owoce, aby uzyskać najlepszą jakość, smak i aromat. Po zbiorze owoce są natychmiast odzierane z czerwonej skórki i rozkładane do wyschnięcia. Po wysuszeniu kawa trafia do jednej ze spółdzielni, gdzie jest dalej przetwarzana i przygotowywana do eksportu.
Ziarna kawy Café du Jour
Kawa ziarnista marki własnej Café du Jour jest palona na małą skalę przez wyspecjalizowaną palarnię. Ziarna są palone i magazynowane co tydzień, dzięki czemu data palenia jest zawsze aktualna. Data palenia jest podana na etykiecie opakowania.
Zamykane opakowania na kawę
Niezależnie od tego, czy kupujesz 250 g, 500 g czy kilogram ziaren kawy Café du Jour: zawsze dostarczamy je w specjalnym zamykanym opakowaniu. Torebka z kawą ma unikalną zamykaną krawędź, co pozwala na hermetyczne zapakowanie kawy. Z przodu każdej torebki znajduje się zawór, który umożliwia wydostawanie się gazów i powietrza z wnętrza, nie dopuszczając jednocześnie powietrza z zewnątrz. Robimy wszystko, by zachować optymalną świeżość kawy!
Kod produktu | CDJ-CDJINDSURAGA |
---|---|
Marka | Café du Jour |
Wyprodukowano w | Holandia |
Rodzaj kawy | Ziarna kawy, Kawa mielona |
Intensywność | 8 - Potężny |
Smak | Czekolada, Pikantny |
Odmiana kawy | Arabica |
Idealne przygotowania kawy | Espresso, Kawa filtrowana, Cappuccino |
Kraj pochodzenia | Indonezja (Sumatra) |
Zawiera kofeinę | Tak |
Palarnia kawy | Sredni |