Mesjokke - Swingin' Sunrise - 72% ciemna czekolada


- 4 sztuki32,51zł 130,04

Ważne podczas okresu Black Friday do 28 listopada.
Wnieś odrobinę słońca do swojego dnia dzięki Mesjokke - Swingin' Sunrise, 72% ciemnej czekoladzie o intensywnym i żywym smaku. Ta czekolada Single Origin to prawdziwy promień słońca w rodzinie Mesjokke - kołyszący, ekscytujący i idealny do dzielenia się. Rozkoszuj się czystymi smakami i pozytywnymi wibracjami, idealnymi na chwilę przyjemności z przyjaciółmi i rodziną. Włącz radosną melodię i poddaj się smakowi tropików.
Pochodzenie kakao
Kakao dla Swingin' Sunrise pochodzi bezpośrednio z Kokoa Kamili w dolinie Kilombero w Tanzanii. Tutaj Simran i Brian zbierają ziarna od drobnych rolników uprawiających kakao, fermentują je i suszą z troską i miłością. Dzięki ich skrupulatnej pracy kakao zachowuje swój niepowtarzalny charakter i aromat. Ta bezpośrednia współpraca nie tylko gwarantuje najlepszą jakość, ale także oferuje uczciwą cenę dla rolników.
W fabryce Mesjokke w Utrechcie, The Chocolate Explorers przekształcają te ziarna w czekoladę. Z uwagą i kunsztem - przy dźwiękach swingującej muzyki - czekolada jest starannie prażona, obdzierana ze skórki, mielona i temperowana. Od ziarna do tabliczki, wszystko odbywa się z pasją i precyzją.
Dlaczego warto wybrać Mesjokke - Swingin' Sunrise?
- Kakao Single Origin: 72% ciemna czekolada o wyjątkowym smaku z doliny Kilombero w Tanzanii.
- Handel bezpośredni: kakao pochodzące ze sprawiedliwego handlu, bezpośrednio od drobnych rolników.
- Produkcja rzemieślnicza w Holandii: od ziarna do tabliczki, ręcznie robiona w fabryce czekolady Mesjokke.
| Kod produktu | CDJ-CHOC-MSJ0060 |
|---|---|
| EAN | 8717953203809 |
| Zawartość | 80 gram |
| Kraj pochodzenia | Tanzania |
| Alergeny | Mogę zawierać składniki mleczne, więc jeśli jesteś na nie uczulony, powinieneś po prostu mnie podarować! |
| Wartość energetyczna (kcal) w 100 g | 594kcal |
| Tłuszcz w 100 g | 43 g (nasycone 24) |
| Węglowodany w 100 g | 40 g (36 g cukru) |
| Błonnik w 100 g | 1.6g |
| Białko w 100 g | 10 g |
| Składniki | Ziarna kakaowca z doliny Kilombero w Tanzanii, cukier trzcinowy z Paragwaju, lecytyna sojowa (maks. 0,4%) |
| Sód w 100 g | 0 |
















