Ziarna kawy z nutą czekolady
- Hausbrandt Venezia - Kawa ziarnista - 1 kilogramChocolade, Kruidig Sterk (3/4)As low as 15,3416,33 / kg
- Caffè Hausbrandt Trieste - kawa ziarnista - 1 kgChocolade, Kruidig Sterk (3/4)As low as 21,0721,73 / kg
- Caffè Hausbrandt Academia - kawa ziarnista - 1 kilogramChocolade, Notig Sterk (3/4)As low as 21,3822,76 / kg
- Caffè Hausbrandt Qualità Rossa - kawa ziarnista - 1 kgChocolade, Notig Medium (2/4)As low as 14,4115,34 / kg
- Caffè Hausbrandt Gourmet Colombus - kawa ziarnista - 1 kgChocolade, Fruitig Medium (2/4)As low as 22,2723,71 / kg
- Caffè Hausbrandt Superbar - kawa ziarnista - 1 kgChocolade, Notig Intens (4/4)As low as 18,5519,75 / kg
- Caffè Hausbrandt Espresso (Nonnetti) - kawa ziarnista - 1 kgChocolade, Notig Sterk (3/4)As low as 19,1919,79 / kg
- illy - Arabica Selection Colombia - kawa ziarnista - 250gChocolade Medium (2/4)Regular Price 6,99 Cena specjalna 6,2925,16 / kg
- illy Arabica Selection Guatemala - kawa ziarnista - 250 gramówChocolade, Kruidig Medium (2/4)As low as 6,4326,28 / kg
- illy Arabica Selection Brazil - kawa ziarnista - 250 gramówChocolade, Notig Medium (2/4)As low as 6,1525,16 / kg
- Julius Meinl Trend Collection Espresso Classico - kawa ziarnista - 1 kgChocolade, Kruidig Medium (2/4)As low as 12,312,56 / kg
- Kimbo Espresso Classico - kawa ziarnista - 1 kilogramChocolade Sterk (3/4)As low as 11,3411,34 / kg
- Kimbo Espresso Bar Top Flavour 100% arabica - kawa ziarnista - 1 kgChocolade, Fruitig Medium (2/4)As low as 13,9414,54 / kg
- Kimbo Espresso Bar Extreme - kawa ziarnista - 1 kgChocolade, Kruidig Intens (4/4)As low as 12,0812,60 / kg
- Lavazza Caffè Crema Barista Delicato - kawa ziarnista - 1 kilogramChocolade Medium (2/4)Regular Price 14,99 Cena specjalna 13,4913,49 / kg
- Pakiet degustacyjny Lavazza Expert (vending) - kawa ziarnista - 4 x 1 kgLavazza
32,42 Regular Price 34,13
- Lavazza Expert Crema Classica - kawa ziarnista - 1 kilogramChocolade, Kruidig Sterk (3/4)As low as 13,9014,50 / kg
- Lavazza ¡Tierra! Brasile - kawa ziarnista - 1 kgChocolade, Notig Sterk (3/4)As low as 17,6617,47 / kg
- Lavazza ¡Tierra! Selection - kawa ziarnista - 1 kgChocolade Medium (2/4)As low as 17,6617,85 / kg
- Lavazza Espresso Barista Perfetto - kawa ziarnista - 1 kilogramBloemig, Chocolade Sterk (3/4)As low as 15,7616,10 / kg
- Lavazza Espresso Barista Intenso - kawa ziarnista - 1 kgChocolade, Notig Intens (4/4)As low as 14,4115,03 / kg
- Lavazza Expert Crema & Aroma - kawa ziarnista - 1 kilogramChocolade, Fruitig, Kruidig Medium (2/4)As low as 12,0412,56 / kg
- Lavazza Expert Gusto Forte - kawa ziarnista - 1 kilogramChocolade, Kruidig, Notig Intens (4/4)As low as 9,299,69 / kg
- Lavazza Expert Gusto Pieno - kawa ziarnista - 1 kilogramChocolade, Notig, Diverse smaken Sterk (3/4)As low as 10,4110,85 / kg
- Lavazza Caffé Crema Classico - kawa ziarnista - 1 kgChocolade Medium (2/4)As low as 12,0412,56 / kg
- Lavazza Gran Espresso - kawa ziarnista - 1 kilogramChocolade, Kruidig Sterk (3/4)As low as 14,2214,83 / kg
Kawa to nie tylko napój; to doświadczenie, gra aromatów, które razem tworzą unikalną paletę smaków. Jednym z najpopularniejszych aromatów wśród kawoszy na całym świecie jest czekolada. Ale w jaki sposób ten smak dostaje się do kawy?
Ziarna kawy naturalnie zawierają setki różnych składników smakowych. Smak czekolady w kawie nie jest tworzony przez dodanie czekolady, ale jest naturalnym smakiem, który pochodzi ze składu ziaren i procesu palenia.
Czynniki wpływające na smak czekolady
Istnieje kilka czynników, które wpływają na smak kawy, w tym wysokość, na której są uprawiane, klimat, skład gleby i proces palenia.
-
Pochodzenie i uprawa: Jak wspomniano wcześniej, wiele ziaren kawy o czekoladowym posmaku uprawia się w regionach górskich, takich jak Indonezja. Ale te wyjątkowe ziarna znajdziemy również w krajach takich jak Brazylia i Kolumbia. Unikalny klimat i żyzna gleba w tych regionach tworzą ten szczególny akcent czekolady.
-
Proces pra żenia: Jest to kluczowy aspekt w rozwijaniu smaku. Średni lub ciemny stopień palenia pozwala wydobyć te pyszne czekoladowe nuty. Jest to delikatna równowaga, którą mistrz palenia musi znaleźć, aby osiągnąć idealny aromat bez przypalania ziaren.
Różnice w paleniu
Podczas gdy prawdą jest, że średnio lub ciemno palone ziarna często mają bogatsze nuty czekolady, jasno palone ziarna mogą również oferować zaskakujące smaki. Mają one zwykle bardziej owocowy i kwaskowaty profil, co może prowadzić do ekscytującej kombinacji smaków w połączeniu z czekoladą.
Jak delektować się kawą czekoladową
Aby uzyskać najlepsze wrażenia, spróbuj kawy z nutami czekolady wraz z kawałkiem ciemnej czekolady. Smaki te będą się wzajemnie uzupełniać i zapewnią ci zmysłową podróż, której szybko nie zapomnisz.
Odkryj swoją idealną kawę czekoladową w Café du Jour
Poświęciliśmy czas, aby wybrać dla Ciebie najlepsze ziarna kawy z nutą czekolady. Jeśli jesteś miłośnikiem zarówno kawy, jak i czekolady, jest to idealna kategoria dla Ciebie. Daj się uwieść bogatym aromatom i poddaj się wyrafinowanemu smakowi naszych specjalnie wyselekcjonowanych ziaren.
Podsumowanie
Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kawoszem, czy też szukasz nowych doznań smakowych, kawa z nutą czekolady to zawsze dobry wybór. Głębia i bogactwo czekolady w połączeniu z wyrazistością kawy to idealne połączenie. Na co więc czekasz? Odkryj to sam i zanurz się w świecie czekoladowych ziaren kawy w Café du Jour.