Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Indonezja Bajawa Speciality 100% arabica - Świeże ziarna kawy

Ładuję...
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Kawa Café du Jour 100% Arabica Speciality Indonesia Bajawa to słodki, pełny i gładki napój o umiarkowanej kwasowości i delikatnie pikantnym finiszu. Kawa jest średnio lub wcześnie wypalana, co nazywamy ciemnym paleniem.

Tropikalny klimat indonezyjskiej wyspy Flores tworzy idealne warunki dla rozwoju roślin kawowca. Wśród koneserów to jedna z najpopularniejszych odmian tego regionu.

Café du Jour 100% Arabica Speciality Indonesia Bajawa to edycja limitowana, dlatego nie zawsze jest dostępna w magazynie.

Szczegóły

Zamykane opakowania na kawę

Niezależnie od tego, czy kupujesz 250 g, 500 g czy kilogram ziaren kawy Café du Jour, zawsze otrzymujesz je w specjalnym, zamykanym opakowaniu. Torebka z kawą ma wyjątkową krawędź, którą można szczelnie zamknąć, dzięki czemu kawa zachowuje świeżość. Na przedzie każdej torebki znajduje się zawór, który pozwala gazom ulatniać się, nie pozwalając jednocześnie na dostanie się powietrza z zewnątrz. Dzięki temu robimy wszystko, co w naszej mocy, aby Twoja kawa była zawsze jak najświeższa!

Więcej informacji
Kod produktuCDJ-CDJINDBAJ
MarkaCafé du Jour
Kraj pochodzeniaIndonezja
Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Indonezja Bajawa Speciality 100% arabica - Świeże ziarna kawy

FAQ
Pytania klientów
Jaka jest data palenia?
Data palenia ziaren kawy Café du Jour wynosi zazwyczaj maksymalnie cztery tygodnie przed wysyłką. Oznacza to, że ziarna kawy zwykle nie są starsze niż cztery tygodnie, gdy do Ciebie docierają. Wiele osób pyta, czy ziarna kawy po trzech tygodniach są już za stare. Odpowiedź brzmi: nie. Świeżo palona kawa ma właśnie po kilku tygodniach najlepszy smak. Podczas palenia w ziarnach kawy powstaje dwutlenek węgla (CO₂), który początkowo może maskować smak. Dlatego kawa jest najlepsza pomiędzy jednym a czterema tygodniami po paleniu. Po paleniu ziarna są od razu pakowane w specjalne torebki na kawę z zaworem jednokierunkowym. Ten zawór pozwala na ucieczkę CO₂ bez dopuszczenia tlenu do środka, dzięki czemu aromaty pozostają zachowane, a kawa pozostaje świeża. Dzięki temu możesz liczyć na optymalnie świeży produkt o pełnym smaku!
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?