Grzane wino - Mieszanka ziół 100 g - Zioła sypkie Café du Jour





Dzięki tej mieszance przypraw w kilka chwil przygotujesz pyszne grzane wino. To świetna opcja na relaksujące chwile na kanapie z partnerem w zimowy, mroźny dzień lub na wspólne spędzanie czasu z przyjaciółmi i rodziną podczas zimowych spotkań.
Jak to zrobić? To proste i zajmie Ci tylko kilka minut:
Podgrzej czerwone wino (nie doprowadzaj go do wrzenia) i dodaj około 2 łyżki mieszanki przypraw (możesz użyć filtra do herbaty) na 0,75 do 1 litra wina. Pozwól, aby zioła parzyły się do momentu uzyskania pożądanego smaku. Mieszanka przypraw do grzanego wina zawiera anyż gwiazdkowaty, goździki, dwie odmiany skórki pomarańczowej, kawałki prawdziwego cynamonu cejlońskiego i anyż. Dopraw cukrem trzcinowym, świeżą cytryną lub pomarańczą według własnego uznania.
Tak przygotujesz swój własny, niepowtarzalny gluhwein – idealny na zimowe i świąteczne wieczory!
Ta mieszanka przypraw do grzanego wina zawiera goździki, anyż gwiazdkowaty, cynamon oraz skórki słodkiej i gorzkiej pomarańczy. To autentyczny niemiecki przepis. Wystarczy podgrzać czerwone wino i dodać 2 łyżki przypraw. Pozostaw do naciągnięcia, aż osiągnie odpowiedni smak.
Grzane wino, znane jako Glühwein, jest niezwykle popularne w Europie Środkowej, a jego popularność rośnie także w innych częściach Europy. Szczególnie chętnie pite jest w zimowych miesiącach oraz w okresie Bożego Narodzenia.
- Użyj butelki (ok. 75 cl) czerwonego wina (może być dowolnej marki) i podgrzej delikatnie w garnku (nie doprowadzaj do wrzenia!)
- Dodaj 2 łyżki przypraw do grzanego wina. Aby uniknąć pływających ziół, umieść je w zaparzaczu do herbaty lub jajku do przypraw.
- Zaparzaj przez co najmniej 5 minut w gorącym, nie wrzącym czerwonym winie.
- Jeśli chcesz, dodaj cukier do smaku.
Kod produktu | CDJ-VT-0066 |
---|---|
EAN | 8720598671438 |
Marka | Café du Jour |
Wyprodukowano w | Holandia |
Zawartość | 100 gram |
Składniki | anyż gwiazdkowy, goździki, skórka pomarańczy słodkiej, skórka pomarańczy gorzkiej, kora cynamonu (ceylon), anyż |