Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Salwador 100% arabica - Świeże ziarna kawy

Ładuję...
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Kawa Café du Jour El Salvador wyróżnia się delikatną słodyczą oraz nutami brązowego cukru i czekolady. Jest średnio palona, co dodaje jej nieco większej głębi i złożoności. Jeśli cenisz sobie takie smaki, możliwe, że właśnie odkryłeś swojego nowego ulubieńca!

Szczegóły

Kawa z Salwadoru

Salwador to najmniejszy i najbardziej zaludniony kraj Ameryki Środkowej. Bogata historia uprawy i eksportu kawy liczy sobie ponad 100 lat. Obecnie produkuje się tam również kawę arabica o naprawdę wysokiej jakości dla miłośników kawy. Średnia wielkość plantacji kawy w Salwadorze wynosi zaledwie 1,5 hektara.

Świeżo palona kawa Café du Jour

Ziarna kawy marki Café du Jour są palone na małą skalę przez wyspecjalizowaną palarnię. Palenie i magazynowanie ziaren odbywa się co tydzień, więc data palenia zawsze jest aktualna. Data ta jest umieszczona na etykiecie opakowania.

Zamykane opakowania na kawę

Niezależnie od tego, czy kupujesz 250 g, 500 g, czy kilogram ziaren kawy Café du Jour, zawsze dostarczane są w specjalnym zamykanym opakowaniu. Torba z kawą ma specjalne zamknięcie, dzięki któremu zawsze możesz hermetycznie zapakować kawę. Z przodu każdej torebki znajduje się zawór, który pozwala na wydostawanie się gazów i powietrza z wnętrza, uniemożliwiając jednocześnie przedostanie się powietrza z zewnątrz do środka. W ten sposób robimy wszystko, co możliwe, aby zachować optymalną świeżość Twojej kawy!

Więcej informacji
Kod produktuCDJ-CDJELSALV
MarkaCafé du Jour
Kraj pochodzeniaSalwador
Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Salwador 100% arabica - Świeże ziarna kawy

FAQ
Pytania klientów
Jaka jest data palenia?
Data palenia ziaren kawy Café du Jour wynosi zazwyczaj maksymalnie cztery tygodnie przed wysyłką. Oznacza to, że ziarna kawy zwykle nie są starsze niż cztery tygodnie, gdy do Ciebie docierają. Wiele osób pyta, czy ziarna kawy po trzech tygodniach są już za stare. Odpowiedź brzmi: nie. Świeżo palona kawa ma właśnie po kilku tygodniach najlepszy smak. Podczas palenia w ziarnach kawy powstaje dwutlenek węgla (CO₂), który początkowo może maskować smak. Dlatego kawa jest najlepsza pomiędzy jednym a czterema tygodniami po paleniu. Po paleniu ziarna są od razu pakowane w specjalne torebki na kawę z zaworem jednokierunkowym. Ten zawór pozwala na ucieczkę CO₂ bez dopuszczenia tlenu do środka, dzięki czemu aromaty pozostają zachowane, a kawa pozostaje świeża. Dzięki temu możesz liczyć na optymalnie świeży produkt o pełnym smaku!
Czym ta kawa z Salwadoru wyróżnia się na tle innych kaw Café du Jour?
Klienci często odbierają te ziarna El Salvador jako przystępne, delikatne i lekko słodkie, z piękną równowagą między łagodnością a wystarczającą ilością smaku. W porównaniu na przykład do ziaren Peru od Café du Jour, te z El Salvador są opisywane jako nieco łagodniejsze i mniej intensywne, idealne dla osób, które nie szukają ciężkiej, gorzkiej kawy, lecz cenią sobie pełne odczucie w ustach i subtelną złożoność.
Jak smakuje kawa El Salvador 100% arabica i czego mogę się spodziewać pod względem intensywności?
Ta kawa ma łagodny, pełny smak ze słodkimi nutami brązowego cukru i czekolady. Palenie jest średnie, dzięki czemu kawa nie jest gorzka i ma lekką złożoność. Intensywność jest odbierana jako łagodna do średniej, co sprawia, że jest odpowiednia dla osób, które lubią przystępną, niezbyt mocną kawę.
Czy te ziarna kawy nadają się do espresso, cappuccino lub innych sposobów parzenia kawy?
Te ziarna są wszechstronne i mogą być używane zarówno do espresso, jak i do napojów mlecznych, takich jak latte i cappuccino. Przy cappuccino należy jednak pamiętać, że smak kawy jest stosunkowo łagodny; w razie potrzeby dostosuj ilość mleka, jeśli chcesz uzyskać intensywniejszy smak kawy. Wielu klientów chętnie pije tę kawę również jako caffè crema lub czarną kawę, ze względu na jej lekkie i delikatne charakter.
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?