Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Papua Nowa Gwinea 100% arabica - Świeże ziarna kawy

Ładuję...
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Ta kawa z Papui-Nowej Gwinei ma delikatny posmak owoców tropikalnych i cytrusów, wzbogacony nutami czekolady. To idealna świeża kawa, która wprowadzi urozmaicenie do Twojej codziennej rutyny.

Większość plantatorów kawy w Papui-Nowej Gwinei (95%) to drobni rolnicy, którzy posiadają zaledwie kilka hektarów ziemi. Oprócz kawy, ich rodzinne gospodarstwa zajmują się również uprawą bananów, papai i roślin strączkowych.

Szczegóły

Kawa ziarnista Café du Jour

Kawa ziarnista marki Café du Jour jest wypalana w małych partiach przez wyspecjalizowaną palarnię. Ziarna są palone i pakowane co tydzień, dzięki czemu data palenia jest zawsze aktualna i widnieje na etykiecie opakowania.

Zamykane opakowania na kawę

Niezależnie od tego, czy wybierasz 250 g, 500 g czy kilogram ziaren kawy Café du Jour: zawsze dostarczamy je w specjalnym zamykanym opakowaniu. Torebka z kawą ma specjalne zamknięcie, które pozwala szczelnie ją zamknąć. Na przedniej stronie każdej torebki znajduje się zawór, który umożliwia wydostawanie się gazów i powietrza, jednocześnie zapobiegając dostawaniu się powietrza z zewnątrz. W ten sposób robimy wszystko, co w naszej mocy, aby Twoja kawa była zawsze maksymalnie świeża!

Więcej informacji
Kod produktuCDJ-CDJPNG
MarkaCafé du Jour
Kraj pochodzeniaPapua-Nowa Gwinea
Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Papua Nowa Gwinea 100% arabica - Świeże ziarna kawy

FAQ
Pytania klientów
Jaka jest data palenia?
Data palenia ziaren kawy Café du Jour wynosi zazwyczaj maksymalnie cztery tygodnie przed wysyłką. Oznacza to, że ziarna kawy zwykle nie są starsze niż cztery tygodnie, gdy do Ciebie docierają. Wiele osób pyta, czy ziarna kawy po trzech tygodniach są już za stare. Odpowiedź brzmi: nie. Świeżo palona kawa ma właśnie po kilku tygodniach najlepszy smak. Podczas palenia w ziarnach kawy powstaje dwutlenek węgla (CO₂), który początkowo może maskować smak. Dlatego kawa jest najlepsza pomiędzy jednym a czterema tygodniami po paleniu. Po paleniu ziarna są od razu pakowane w specjalne torebki na kawę z zaworem jednokierunkowym. Ten zawór pozwala na ucieczkę CO₂ bez dopuszczenia tlenu do środka, dzięki czemu aromaty pozostają zachowane, a kawa pozostaje świeża. Dzięki temu możesz liczyć na optymalnie świeży produkt o pełnym smaku!
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?