Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Bai Mudan - herbata biała 100 g - Café du Jour herbata sypka

Ładuję...
35.915415
Bai Mudan - witte Pioen uit uit Oothu in Zuidwest-India
Wybierz ilość sztuk:
  • 4 sztuki
     35,56zł 142,24 
Lub zdobądź jeden za 35,92 
Wszystkie ceny wymienione w tym bloku zawierają podatek VAT.
  • Nigdy więcej bez kawy
  • Zawsze z możliwością anulowania i bez długoterminowych zobowiązań
  • Natychmiast skorzystaj z zniżki
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Miłość to przestrzeń i czas, które stają się miękkie dla serca.

Bai Mudan - biała piwonia pochodząca z Oothu w południowo-zachodnich Indiach. Piękne, duże liście herbaty z wieloma młodymi, zamkniętymi pąkami liściowymi z tego regionu. Herbata ta jest minimalnie przetwarzana i ręcznie selekcjonowana. Powstaje z niej lekkie napar o słodkim i łagodnym smaku.

Zawartość opakowania:

100 gramów herbaty sypkiej

Szczegóły
Więcej informacji
Kod produktuCDJ-VT-0001
MarkaCafé du Jour
Zawartość100 gram
Składnikibiała herbata
Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Bai Mudan - herbata biała 100 g - Café du Jour herbata sypka

FAQ
Pytania klientów
Jak smakuje biała herbata Bai Mudan od Café du Jour i czy jej smak jest gorzki, czy raczej łagodny?
Herbata biała Bai Mudan z Oothu (południowo-zachodnie Indie) daje lekki napar o łagodnym, słodkawym smaku i delikatnej goryczce. Większość naszych klientów odbiera smak jako łagodny i czysty, choć w porównaniu z innymi białymi herbatami ta herbata może zawierać nieco więcej goryczki ze względu na minimalistyczną obróbkę i wysoki udział młodych pąków liściowych.
Z jakiego regionu i z jakich roślin pochodzą liście tej białej herbaty?
Ta Bai Mudan pochodzi z Oothu w południowo-zachodnich Indiach i składa się z dużych liści herbaty z wieloma młodymi, nieotwartymi pąkami liściowymi. Rośliny są minimalnie i głównie ręcznie obrabiane, co zapewnia autentyczny i czysty smak białej herbaty.
Czy ta biała herbata jest odpowiednia dla osób wrażliwych na kofeinę lub gorycz?
Biała herbata zawiera naturalnie mniej kofeiny niż na przykład zielona lub czarna herbata. Jednak niektóre osoby mogą być wrażliwe na określone substancje zawarte w białej herbacie. Nieliczni klienci doświadczyli naszej herbaty Bai Mudan jako nieco gorzkiej lub lekko wywołującej ból głowy, ale większość klientów uważa ją za łagodną. W razie potrzeby spróbuj użyć mniejszej ilości liści herbaty lub skrócić czas parzenia, aby złagodzić smak i intensywność.
Jak najlepiej zaparzyć tę sypaną białą herbatę Bai Mudan?
Zalecamy parzenie tej białej herbaty wodą niegotującą się, o temperaturze około 80°C. Użyj około 2 gramów herbaty na filiżankę, pozostaw liście do zaparzenia na 2-3 minuty, aby uzyskać delikatny smak, lub dłużej, jeśli wolisz nieco intensywniejszą herbatę. Ponieważ są to duże, ręcznie obrabiane liście, smaki najlepiej rozwijają się przy łagodnym, delikatnym parzeniu.
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?