Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Zielona kawa mielona

Ładuję...
33.34
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Zielona kawa w proszku to zmielone ziarna kawy przed ich paleniem. Jest bogata w kwas chlorogenowy, który przyspiesza metabolizm, oraz w przeciwutleniacze o wysokiej zawartości. Powszechnie uważa się, że przeciwutleniacze zapewniają szybszy metabolizm, a organizm jest lepiej chroniony przed wolnymi rodnikami. Oferuje to wyższy poziom energii i może wspomagać utratę wagi, dlatego niektórzy używają jej jako środka wspomagającego odchudzanie. Zielona kawa zazwyczaj zawiera więcej kofeiny niż kawa palona.

Zawiera zieloną kawę arabica.

Uwaga: jest to niepalona kawa, która została wstępnie zmielona i dlatego nie jest tradycyjną (czarną) kawą. Chcesz poeksperymentować z niepalonymi ziarnami kawy? W takim razie sprawdź niepalone ziarna kawy. Ta kawa jest krótko podgrzewana, aby uzyskać przyjemniejszy orzechowy smak i wyeliminować wszelkie bakterie.

Metoda parzenia

Dodaj jedną łyżkę stołową (15 g) zielonej kawy do około 200 ml (duża filiżanka lub kubek do kawy) i pozwól mieszance parzyć się przez około 10 minut. Następnie przelej przez filtr (np. filtr do kawy) i wyrzuć pozostałe fusy. Zalecane stosowanie do dwóch razy dziennie podczas posiłku.

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Nie zaleca się stosowania przez osoby niepełnoletnie, kobiety w ciąży i karmiące piersią.
Zawiera kofeinę.

Szczegóły
Więcej informacji
Kod produktuCDJ-GROENGEM
MarkaCafé du Jour
Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Zielona kawa mielona

FAQ
Pytania klientów
Czy ta kawa jest naprawdę niepalona? I dlaczego mimo to pachnie i smakuje łagodnie/orzechowo?
Tak, to jest naprawdę niepalona zielona kawa. Ziarna są krótko i lekko podgrzewane, aby smak był przyjemniejszy i bardziej orzechowy oraz aby wyeliminować bakterie. Dzięki temu kawa ma łagodniejszy, orzechowy smak niż całkowicie surowe ziarna, bez intensywności i goryczy palonej kawy.
Jaki jest profil smakowy tej zielonej mielonej kawy? Czy muszę się przyzwyczaić do jej smaku?
Zielona mielona kawa ma zupełnie inny profil smakowy niż zwykła, palona kawa. Smak jest orzechowy, lekko korzenny, czasem nieco roślinny i mniej gorzki niż czarna kawa, ale z pewnością także mniej pełny. Wielu klientów wskazuje, że na początku trzeba się do niej przyzwyczaić, ale po kilku zaparzeniach smak bardzo odpowiada. Wskazówka: spróbuj przy pierwszych razach dodać odrobinę miodu lub cytryny, jeśli lubisz takie połączenie.
Jak najlepiej przygotować tę zieloną kawę? Czy mogę jej użyć w French pressie lub kawiarce?
Do przygotowania tej zielonej mielonej kawy zalecamy użycie jednej łyżki stołowej (±15g) kawy na 200 ml gorącej wody i parzenie jej przez około 10 minut. Następnie całość należy przefiltrować, na przykład przez filtr do kawy, lub przelać bezpośrednio z French pressa albo kawiarki tłokowej. Wielu klientów z powodzeniem używa French pressa do przygotowania, pod warunkiem, że po zaparzeniu dokładnie oddzielisz fusy od naparu.
Czy ta zielona mielona kawa zawiera kofeinę i czy nadaje się do codziennego spożycia?
Ta zielona kawa rzeczywiście zawiera kofeinę, zazwyczaj nawet nieco więcej niż kawa palona. Zalecamy maksymalnie dwie filiżanki dziennie, najlepiej podczas posiłku. Produkt nie jest zalecany dla dzieci, kobiet w ciąży ani kobiet karmiących piersią.
W jaki sposób ten produkt jest pakowany? Czy długo pozostaje świeży?
Zielona mielona kawa dostarczana jest w solidnej, zamykanej torebce. Dzięki temu produkt pozostaje świeży po otwarciu. Wielu klientów wspomina, że opakowanie jest wygodne i łatwo mieści się w skrzynce na listy.
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?