Van Houten Czekolada mleczna mielona - mleczna - 750 g
Przygotuj najlepsze czekoladowe napoje mleczne z czekoladą w proszku van Houten. Rozpuść 35 gramów proszku van Houten w 200 ml mleka. Jedno opakowanie wystarcza na 21 szklanek.
Idealny dla gastronomii lub użytkowników domowych, którzy wymagają jakości dla smakoszy. Może być stosowany zarówno w gorących, jak i zimnych napojach.
Poznaj nowy świat smaków z mlekiem Van Houten.
Miękka, zrównoważona i z nutą wanilii. Ta w 100% prawdziwa mleczna czekolada jest darem natury. Zrównoważone kakao, czysta etykieta i gotowość do mleka mlecznego i roślinnego. Zacznij ożywiać swoje menu ulubioną czekoladą swoich klientów.
Niekończąca się różnorodność
Spróbuj na przykład czekolady Flat Milk Gianduja: 2 shoty espresso, 35 g mleka w proszku Wooden Milk, 230 ml mleka z orzechów laskowych. Wlej espresso na zmieloną czekoladę mleczną Van Houten i wymieszaj, podgrzej mleko do temperatury 60°C, a następnie wylej na mieszankę czekolady mlecznej.
Lub mrożona czekolada i śmietanka: 40 ml podwójnego espresso, 25 g mielonej mlecznej czekolady Van Houten, 30 ml śmietanki, kostki lodu. Zaparz podwójne espresso i wymieszaj z mieloną mleczną czekoladą Van Houten, wymieszaj, wlej śmietankę na kostki lodu i dodaj mieszankę czekoladową.
Niewiele marek może pochwalić się dziedzictwem sięgającym 190 lat wstecz. Od 1828 roku Van Houten produkuje, wprowadza innowacje i przesuwa granice czekoladowego rzemiosła. Sam Coenraad van Houten był pionierem w dziedzinie pras do kakao, a jego syn wynalazł później proces "dutching". Dzięki temu napoje kakaowe zmieniły się z gorzkich proszków w smaczne, miękkie i rozpuszczalne napoje kakaowe i czekoladowe, które znasz dzisiaj. Van Houten nie skończył jeszcze z innowacjami.
Najlepsze proszki kakaowe - historia od ziarna do filiżanki od ponad 190 lat
Historia Van Houten rozpoczęła się w 1815 roku, kiedy Casparus Van Houten otworzył fabrykę czekolady w Amsterdamie. Ziarna kakaowca były mielone na drobny proszek, który następnie mieszano z mlekiem w celu przygotowania napoju czekoladowego lub z cukrem, cynamonem i wanilią w celu przygotowania herbatników.
W 1828 r. Casparus wynalazł hydrauliczną prasę do kakao, która oddzielała masło kakaowe od napoju, tworząc lżejszy i bardziej odżywczy proszek kakaowy. Jego syn Coenraads odziedziczył po ojcu zamiłowanie do kakao, a następnie wynalazł słynny proces Dutching do alkalizowania kakao w celu poprawy smaku i rozpuszczalności.
Artikelcode | CDJ-VANHOUT-MILK |
---|---|
EAN | 7340161403733 |
Brand | Van Houten |
Wyprodukowano w | Szwajcaria |
Ingrediënten | MELKchocolade (poeder): suiker, cacaomassa, volle MELKpoeder, cacaoboter, magere cacaopoeder, natuurlijk vanillearoma, zout |