Millésime - Peru Speculoos - 55% czekolada mleczna











Koszt dostawy 6,95 na terenie całej Polski
Piękne ziarna kakaowca wyłaniają się z lasów deszczowych Lamas, tworząc wyjątkową czekoladę o złożonych nutach kwiatowych i pikantnych owoców.
Plantacje znajdują się w regionie San Martin, położonym w północnym Peru, w otoczeniu bujnej tropikalnej przyrody. Obszar ten to raj dla zagrożonych gatunków, które znajdują ochronę w Parku Narodowym Río Abiseo i Parku Narodowym Cordillera Azul. Krystalicznie czyste jeziora, takie jak Lago Lindo i Lago Azul, słyną z nieskazitelnie czystej wody. Wilgotny klimat lasów deszczowych Lamas zapewnia idealne warunki do uprawy kakao. Ziarna uprawiane organicznie dają wyśmienitą czekoladę o złożonych smakach kwiatów i pikantnych owoców.
O Oro Verde: Spółdzielnia została założona 7 grudnia 1999 roku przez pięćdziesięciu sześciu plantatorów kawy z prowincji Lamas w regionie San Martin. Do 2020 roku spółdzielnia liczyła 1203 członków. Łączy w sobie kultury (wysokich) Andów i głębokich lasów deszczowych Amazonii. Trzy czwarte rolników należy do rdzennej ludności Chanca Lamista, Quechua lub Kichwa z Lamas, podczas gdy reszta to migranci. Główne uprawy to kawa i kakao. Od 2010 roku podejmowane są działania na rzecz przywrócenia zdegradowanych terenów pod hasłem "produkuj ze szczęściem". Zasadzono dwa miliony rodzimych drzew, aby stworzyć sprzyjające warunki dla flory i fauny w tym obszarze.
![]() |
BE-BIO-03 |
Artikelcode | CDJ-CHOC-MIL5160-EOL |
---|---|
EAN | 0710535371871 |
Brand | Millésime |
Wyprodukowano w | Belgia |
Rozmiar opakowania | 70 gram |
Allergenen | Zawiera mleko. Może zawierać śladowe ilości orzechów. |
Eiwitten per 100 gr | 12,86 g |
Energie (kcal) per 100 g | 544,31 Kcal / 2275,21 KJ |
Ingrediënten | ziarno kakaowe, cukier trzcinowy, masło kakaowe, cukier, mleko w proszku, masło, ekstrakt słodowy jęczmienny w proszku, przyprawy, sól. |
Koolhydraten per 100 g | 35,49 g (29,05 g cukru) |
Natrium per 100 g | 0,26 g SÓL |
Vet per 100 g | 38,99 g (nasycone 15,12 g) |
Voedingsvezels per 100 g | 5,73 g |