Krak Chocolate - Tanzania Kokoa Kamili - Ciemna czekolada


Kokoa Kamili to tanzańska firma zajmująca się fermentacją kakao, która zwiększa dochody rolników uprawiających kakao o 25%. Ziarna kakaowca użyte do produkcji tej tabliczki były fermentowane w liściach bananowca przez sześć dni, a następnie suszone przez pięć do siedmiu dni. Mark van Krak Chocolade praży i przetwarza ziarna w pyszną tabliczkę czekolady.
Składniki pochodzenia organicznego NL-BIO-01.
Kod produktu | CDJ-DT-KCTANZ |
---|---|
EAN | 8719327084403 |
Marka | Krak Chocolade |
Wyprodukowano w | Holandia |
Zawartość | 80 gram |
Składniki | - Lista składników: - 1 szklanka mąki - 2 jajka - 1/2 szklanki cukru - 1/4 szklanki masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - Szczypta soli |
Krak Chocolate to firma Marka Schimmela, producenta czekolady od ziarna do tabliczki. Podczas gdy większość czekoladników i cukierników korzysta z rozpuszczonej fabrycznie czekolady, Mark samodzielnie kontroluje każdy etap produkcji.
Zbieranie ziaren kakaowca o określonym pochodzeniu, z różnych roczników, a także prażenie i walcowanie czekolady pozwala stworzyć wyjątkowe smaki, których nie znajdziesz w tabliczkach dostępnych w supermarketach.