Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Krak Chocolate - Madagascar Mava Sa Ferme D'ottange - Ciemna czekolada

Ładuję...
34.428973
Krak Chocolade - Madagascar - Mava Sa Ferme D'ottange
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Wielu producentów czekolady uważa, że kakao z Madagaskaru to jedno z najlepszych na świecie. Nic dziwnego, że wielu twórców wyrafinowanych czekolad produkuje swoje tabliczki z tego właśnie surowca. Ziarna kakaowca używane przez Krak Chocolate różnią się nieco od tych używanych przez innych producentów, ponieważ pochodzą z farmy Ottange. Farma Ottange znajduje się wzdłuż rzeki Ramena, w północno-zachodniej części Madagaskaru, w dolinie Sambirano. Jest częścią plantacji Mava i stanowi najmniejszą z ośmiu plantacji. W 2017 roku farma Ottange zdobyła nagrodę International Cocoa Awards. Każdego roku uprawia się tam około 6 ton ziaren kakaowca. Większość zbiorów wykorzystywana jest przez właściciela, rodzinę Ramanandraibe, do produkcji ich własnej czekolady. Niewielka część jest sprzedawana, a Krak Chocolate ma to szczęście, że może tworzyć swoje batony z tych wyjątkowych ziaren.

Składniki pochodzenia organicznego NL-BIO-01.

Szczegóły

 

Więcej informacji
Kod produktuCDJ-DT-KCMADAG
EAN8719326481548
MarkaKrak Chocolade
Wyprodukowano wHolandia
Zawartość80 gram
Składniki- Mąka pszenna - Cukier - Sól - Drożdże - Mleko - Masło - Jajka - Cynamon - Wanilia - Czekolada

Krak Chocolate to firma Marka Schimmela, rzemieślnika w produkcji czekolady — od ziarna aż po gotową tabliczkę. Podczas gdy większość cukierników korzysta z gotowej fabrycznej czekolady, Mark samodzielnie zarządza całym procesem.

Dobiera ziarna kakaowca według sezonu i pochodzenia, a następnie je praży i walcuje, tworząc unikalne smaki, których nie znajdziesz w zwykłych czekoladach z supermarketu.

Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Krak Chocolate - Madagascar Mava Sa Ferme D'ottange - Ciemna czekolada

FAQ
Pytania klientów
Brak pytań
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?