Krak Chocolate - Madagascar Mava Sa Ferme D'ottange - Ciemna czekolada


Wielu producentów czekolady uważa, że kakao z Madagaskaru to jedno z najlepszych na świecie. Nic dziwnego, że wielu twórców wyrafinowanych czekolad produkuje swoje tabliczki z tego właśnie surowca. Ziarna kakaowca używane przez Krak Chocolate różnią się nieco od tych używanych przez innych producentów, ponieważ pochodzą z farmy Ottange. Farma Ottange znajduje się wzdłuż rzeki Ramena, w północno-zachodniej części Madagaskaru, w dolinie Sambirano. Jest częścią plantacji Mava i stanowi najmniejszą z ośmiu plantacji. W 2017 roku farma Ottange zdobyła nagrodę International Cocoa Awards. Każdego roku uprawia się tam około 6 ton ziaren kakaowca. Większość zbiorów wykorzystywana jest przez właściciela, rodzinę Ramanandraibe, do produkcji ich własnej czekolady. Niewielka część jest sprzedawana, a Krak Chocolate ma to szczęście, że może tworzyć swoje batony z tych wyjątkowych ziaren.
Składniki pochodzenia organicznego NL-BIO-01.
Artikelcode | CDJ-DT-KCMADAG |
---|---|
EAN | 8719326481548 |
Brand | Krak Chocolade |
Wyprodukowano w | Holandia |
Rozmiar opakowania | 80 gram |
Ingrediënten | - Mąka pszenna - Cukier - Sól - Drożdże - Mleko - Masło - Jajka - Cynamon - Wanilia - Czekolada |
Krak Chocolate to firma Marka Schimmela, rzemieślnika w produkcji czekolady — od ziarna aż po gotową tabliczkę. Podczas gdy większość cukierników korzysta z gotowej fabrycznej czekolady, Mark samodzielnie zarządza całym procesem.
Dobiera ziarna kakaowca według sezonu i pochodzenia, a następnie je praży i walcuje, tworząc unikalne smaki, których nie znajdziesz w zwykłych czekoladach z supermarketu.