Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Espresso Decaffeinato - Świeże ziarna kawy

Ładuję...
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Świeżo palona i bezkofeinowa - taka właśnie jest kawa Café du Jour Espresso Decaffeinato. Kofeina jest usuwana przez importera, a następnie mocno palona w naszej własnej palarni. Efektem jest intensywna kawa espresso z nutami ciemnej czekolady. Idealna do latte lub cappuccino, a także doskonała w klasycznej caffè crema lub cappuccino.

Jak wszystkie nasze kawy: zawsze świeżo palona!

Szczegóły

Kawa ziarnista Café du jour

Kawa ziarnista marki Café du Jour jest palona na małą skalę przez specjalistyczną palarnię. Ziarna są palone i przechowywane co tydzień, więc data palenia jest zawsze aktualna, co potwierdza etykieta na opakowaniu.

Zamykane opakowania na kawę

Niezależnie od tego, czy wybierasz 250 g, 500 g czy kilogram ziaren kawy Café du Jour, zawsze otrzymasz je w specjalnym, zamykanym opakowaniu. Torebka z kawą ma specjalny zamek, dzięki któremu zawsze możesz szczelnie ją zamknąć. Z przodu każdej torebki znajduje się zawór, który pozwala na wydostanie się gazów i powietrza z torebki, nie wpuszczając go z powrotem do środka. Dzięki temu robimy wszystko, by Twoja kawa była zawsze świeża!

Więcej informacji
Kod produktuCDJ-CDJDECAF
MarkaCafé du Jour
Rodzaj kawyZiarna kawy, Kawa mielona
Intensywność10 - Bardzo silny
SmakCzekolada, Pikantny
Odmiana kawyBlend Arabica/Robusta
Idealne przygotowania kawyEspresso, Kawa filtrowana, Cappuccino
Zawiera kofeinęNie
Palarnia kawyCiemny
Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Espresso Decaffeinato - Świeże ziarna kawy

FAQ
Pytania klientów
Jaka jest data palenia?
Data palenia ziaren kawy Café du Jour wynosi zazwyczaj maksymalnie cztery tygodnie przed wysyłką. Oznacza to, że ziarna kawy zwykle nie są starsze niż cztery tygodnie, gdy do Ciebie docierają. Wiele osób pyta, czy ziarna kawy po trzech tygodniach są już za stare. Odpowiedź brzmi: nie. Świeżo palona kawa ma właśnie po kilku tygodniach najlepszy smak. Podczas palenia w ziarnach kawy powstaje dwutlenek węgla (CO₂), który początkowo może maskować smak. Dlatego kawa jest najlepsza pomiędzy jednym a czterema tygodniami po paleniu. Po paleniu ziarna są od razu pakowane w specjalne torebki na kawę z zaworem jednokierunkowym. Ten zawór pozwala na ucieczkę CO₂ bez dopuszczenia tlenu do środka, dzięki czemu aromaty pozostają zachowane, a kawa pozostaje świeża. Dzięki temu możesz liczyć na optymalnie świeży produkt o pełnym smaku!
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?