Ciemna czekolada mielona Van Houten - Ciemna - 750 gramów
Przygotuj najlepsze czekoladowe napoje mleczne z czekoladą w proszku van Houten. Rozpuść 35 gramów proszku van Houten w 200 ml mleka. Jedno opakowanie wystarcza na 21 szklanek.
Idealny dla gastronomii lub użytkowników domowych, którzy wymagają jakości dla smakoszy. Może być stosowany zarówno do gorących, jak i zimnych napojów.
Poznaj nowy świat smaków mielonej ciemnej czekolady do napojów
Intensywnie ciemna i gorzka z subtelnymi nutami palonymi. To intensywny napój w 100% czekoladowy, bogaty, głęboki i doskonale zbalansowany. Skosztuj czystej czekoladowej przyjemności wyprodukowanej z kakao pochodzącego ze zrównoważonych źródeł. Nadaje się zarówno do mleka mlecznego, jak i roślinnego.
Niekończące się wariacje
Spróbuj na przykład Minty Dark: 150 ml mleka (owsianego), 30 g mielonej ciemnej czekolady Van Houten, 40 ml syropu miętowego. Wymieszaj mleko z mieloną ciemną czekoladą Van Houten i zaparz. Wlej syrop miętowy do szklanki. Dodaj mieszankę ciemnej czekolady. Opcjonalnie udekoruj płatkami czekolady i listkami mięty.
Niewiele marek może pochwalić się dziedzictwem sięgającym 190 lat wstecz. Od 1828 roku Van Houten produkuje, wprowadza innowacje i przesuwa granice czekoladowego rzemiosła. Sam Coenraad van Houten był pionierem w dziedzinie pras do kakao, a jego syn wynalazł później proces "dutching". Dzięki temu napoje kakaowe zmieniły się z gorzkich proszków w smaczne, miękkie i rozpuszczalne napoje kakaowe i czekoladowe, które znasz dzisiaj. Van Houten nie skończył jeszcze z innowacjami.
Najlepsze proszki kakaowe - historia od ziarna do filiżanki od ponad 190 lat
Historia Van Houten rozpoczęła się w 1815 roku, kiedy Casparus Van Houten otworzył fabrykę czekolady w Amsterdamie. Ziarna kakaowca były mielone na drobny proszek, który następnie mieszano z mlekiem w celu przygotowania napoju czekoladowego lub z cukrem, cynamonem i wanilią w celu przygotowania herbatników.
W 1828 r. Casparus wynalazł hydrauliczną prasę do kakao, która oddzielała masło kakaowe od napoju, tworząc lżejszy i bardziej odżywczy proszek kakaowy. Jego syn Coenraads odziedziczył po ojcu zamiłowanie do kakao, a następnie wynalazł słynny proces Dutching do alkalizowania kakao w celu poprawy smaku i rozpuszczalności.
Artikelcode | CDJ-VANHOUT-DARK |
---|---|
EAN | 7340161403726 |
Brand | Van Houten |
Wyprodukowano w | Szwajcaria |
Ingrediënten | Pure chocolade (poeder): suiker, cacao massa, magere cacao poeder, cacaoboter, zout, natuurlijk vanillearoma. Kan sporen van MELK bevatten. |