Gourmet to mieszanka 100% ziaren arabica z Kolumbii, Gwatemali, Salwadoru i Brazylii. Kawa ta jest średnio palona w niskich temperaturach, co nadaje jej zrównoważony, lekko owocowy smak z pikantnymi i cytrusowymi nutami. Delikatna słodycz oraz wyrafinowana kwasowość czynią ją cenionym i wyrafinowanym wyborem dla miłośników kawy.
Hausbrandt to palarnia kawy z kawowej mekki, Triestu we Włoszech. Od 1892 roku z powodzeniem produkuje smakowite, typowo włoskie mieszanki. Hausbrandt szybko zyskał popularność pod koniec XIX wieku dzięki nowoczesnemu jak na tamte czasy sposobowi pakowania. Ziarna kawy, zaraz po wypaleniu w palarni, były pakowane w hermetyczne metalowe puszki. Obecnie kawa z jednej z pierwszych włoskich palarni dostarczana jest w workach, ale nadruki na nich same w sobie przywołują nostalgiczne wspomnienia związane z Hausbrandt.