Krak Chocolate - Madagascar Mava Sa Ferme D'ottange - Ciemna czekolada
Wielu producentów czekolady uważa kakao z Madagaskaru za jedno z najlepszych ziaren kakaowca na świecie. Nic więc dziwnego, że wielu producentów czekolady o delikatnym smaku produkuje swoje tabliczki z tego kakao. Ziarna kakaowca używane przez Krak Chocolate różnią się nieco od tych używanych przez innych producentów czekolady, ponieważ pochodzą z farmy Ottange. Farma Ottange znajduje się nad rzeką Ramena, w północno-zachodniej części Madagaskaru, w dolinie Sambirano. Należy do plantacji Mava i jest najmniejszą z ośmiu plantacji. W 2017 roku Ottange Farm zdobyła nagrodę International Cocoa Awards. Każdego roku na farmie Ottange uprawia się około 6 ton ziaren kakaowca. Większość z nich jest wykorzystywana przez właściciela, rodzinę Ramanandraibe, do produkcji własnej czekolady. Niewielka część jest sprzedawana; Krak Chocolate ma to szczęście, że może z niej produkować swoje batony.
Składniki pochodzenia organicznego NL-BIO-01.
Artikelcode | CDJ-DT-KCMADAG |
---|---|
EAN | 8719326481548 |
Brand | Krak Chocolade |
Wyprodukowano w | Holandia |
Rozmiar opakowania | 80 gram |
Ingrediënten | - Mąka pszenna - Cukier - Sól - Drożdże - Mleko - Masło - Jajka - Cynamon - Wanilia - Czekolada |
Krak Chocolate to firma Marka Schimmela, producenta czekolady od ziarna do tabliczki. Podczas gdy większość czekoladników i cukierników używa roztopionej czekolady fabrycznej, Mark sam opanowuje cały proces.
Zbieranie ziaren kakaowca, według rocznika, określonego pochodzenia, prażenie i walcowanie czekolady tworzy unikalne smaki, których nie znajdziesz w tabliczkach czekolady z supermarketu.