Blanxart - Congo 0,0% dodanych cukrów - 93% ciemna czekolada (organiczna)


Ciesz się intensywną ciemną czekoladą wykonaną z organicznych ziaren kakao z kultowego regionu Mountains of the Moon w Kongo. To rzadkie kakao znane jest z bogatych, owocowych aromatów połączonych ze świeżą kwasowością i subtelnymi nutami palonej kawy i surowego kakao. To ekscytujące i intensywne doznanie smakowe.
Co sprawia, że ta czekolada jest wyjątkowa?
- Certyfikat SAASE: bez dodatku cukrów i substancji słodzących(sin azúcares añadidos, sin edulcorantes). Czekolada zawiera naturalny błonnik z agawy, który stanowi zdrową alternatywę dla sztucznych dodatków.
- Autentyczne smaki: Kakao jest uprawiane w wyjątkowym terroir u podnóża Gór Księżyca, znanych z idealnego klimatu i bogatej bioróżnorodności.
- Mityczne pochodzenie: Region ten, nazwany niegdyś przez greckiego geografa Ptolemeusza, jest legendarnym źródłem Nilu. Połączenie naturalnego środowiska i tradycyjnych metod uprawy nadaje tej czekoladzie wyjątkowy charakter.
![]() |
ES-ECO-019-CT |
Kakao z gór Rwenzori
Ta organiczna tabliczka czekolady jest wytwarzana z wysokiej jakości ziaren kakao Forastero z gór Rwenzori, położonych w tropikalnym dorzeczu wschodniego Konga. Czekolada charakteryzuje się delikatną konsystencją i głębokim profilem aromatycznym.
Zrównoważona, wegańska i bezglutenowa
Ta czekolada to nie tylko uczta dla kubków smakowych, ale także świadomy wybór. Wyprodukowana bez użycia produktów pochodzenia zwierzęcego i glutenu, doskonale wpisuje się w dietę wegańską i bezglutenową.
Daj się zaskoczyć wyjątkowemu połączeniu bogatych smaków i zrównoważonej produkcji. Skosztuj tego, co Kongo ma najlepszego do zaoferowania, prosto z Gór Księżyca.
Kod produktu | CDJ-CHOC-BLX0080 |
---|---|
EAN | 8436006833021 |
Marka | Blanxart |
Wyprodukowano w | Hiszpania |
Zawartość | 100 gram |
Alergeny | Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym również mleko, orzechy, soję, orzeszki ziemne i sezam. |
Białko w 100 g | 9.7g |
Wartość energetyczna (kcal) w 100 g | 574 kcal |
Składniki | Ziarna kakaowca, masło kakaowe, błonnik roślinny (z agawy), kakao w proszku - zawartość kakao minimum 93% |
Węglowodany w 100 g | 7.1g (w tym cukier 0,3g) |
Sód w 100 g | 0.01g soli |
Tłuszcz w 100 g | 51.6 g (nasycone 32,7) |
Błonnik w 100 g | 22g |