Oceniono na 4.9 / 5 na podstawie  recenzji klientów Google 

Blanxart - Congo 0,0% dodanych cukrów - 93% ciemna czekolada (organiczna)

Ładuję...
22.2500
Blanxart - Congo 0.0%
Regular Price 24,72zł Special Price 22,25zł
  Koszt dostawy 29 zł na terenie całej Polski

Ciesz się intensywną ciemną czekoladą wykonaną z organicznych ziaren kakao z kultowego regionu Mountains of the Moon w Kongo. To rzadkie kakao znane jest z bogatych, owocowych aromatów połączonych ze świeżą kwasowością i subtelnymi nutami palonej kawy i surowego kakao. To ekscytujące i intensywne doznanie smakowe.

Co sprawia, że ta czekolada jest wyjątkowa?

  • Certyfikat SAASE: bez dodatku cukrów i substancji słodzących(sin azúcares añadidos, sin edulcorantes). Czekolada zawiera naturalny błonnik z agawy, który stanowi zdrową alternatywę dla sztucznych dodatków.
  • Autentyczne smaki: Kakao jest uprawiane w wyjątkowym terroir u podnóża Gór Księżyca, znanych z idealnego klimatu i bogatej bioróżnorodności.
  • Mityczne pochodzenie: Region ten, nazwany niegdyś przez greckiego geografa Ptolemeusza, jest legendarnym źródłem Nilu. Połączenie naturalnego środowiska i tradycyjnych metod uprawy nadaje tej czekoladzie wyjątkowy charakter.
ES-ECO-019-CT
Szczegóły

Kakao z gór Rwenzori

Ta organiczna tabliczka czekolady jest wytwarzana z wysokiej jakości ziaren kakao Forastero z gór Rwenzori, położonych w tropikalnym dorzeczu wschodniego Konga. Czekolada charakteryzuje się delikatną konsystencją i głębokim profilem aromatycznym.

Zrównoważona, wegańska i bezglutenowa

Ta czekolada to nie tylko uczta dla kubków smakowych, ale także świadomy wybór. Wyprodukowana bez użycia produktów pochodzenia zwierzęcego i glutenu, doskonale wpisuje się w dietę wegańską i bezglutenową.

Daj się zaskoczyć wyjątkowemu połączeniu bogatych smaków i zrównoważonej produkcji. Skosztuj tego, co Kongo ma najlepszego do zaoferowania, prosto z Gór Księżyca.

Więcej informacji
Kod produktuCDJ-CHOC-BLX0080
EAN8436006833021
MarkaBlanxart
Wyprodukowano wHiszpania
Zawartość100 gram
AlergenyWyprodukowano w zakładzie przetwarzającym również mleko, orzechy, soję, orzeszki ziemne i sezam.
Białko w 100 g9.7g
Wartość energetyczna (kcal) w 100 g574 kcal
SkładnikiZiarna kakaowca, masło kakaowe, błonnik roślinny (z agawy), kakao w proszku - zawartość kakao minimum 93%
Węglowodany w 100 g7.1g (w tym cukier 0,3g)
Sód w 100 g0.01g soli
Tłuszcz w 100 g51.6 g (nasycone 32,7)
Błonnik w 100 g22g
Opinie

Napisz własną recenzję

You're reviewing: Blanxart - Congo 0,0% dodanych cukrów - 93% ciemna czekolada (organiczna)

FAQ
Pytania klientów
Brak pytań
Czy znalazłeś to, czego szukałeś?