Café du Jour Espresso Despertando
Lubimy parzyć espresso z kawy Café du Jour Espresso depertando, ale nie wygląda ona też źle jako kawa filtrowana. Nie jest zbyt ciemno palona, ale ma dość mocny smak. Może również dobrze pasować do cappuccino.
Jak powstała ta kawa? Możesz przeczytać to w szczegółach poniżej.
¡Hola señores y senores! Pozwólcie, że przeniosę Was do wczesnego, ciepłego poniedziałkowego poranka wiosną '21. Jeden z naszych pracowników (nie będę wymieniał nazwisk) wchodzi do naszego upiornego małego domku na wsi Maasland, nieco zmęczony po ciężkim weekendzie.
Tak się składa, że poniedziałek jest najbardziej pracowitym dniem tygodnia. Dzień, w którym, że tak powiem, trzeba wykonać prawdziwą pracę. Palarnia kawy jest uruchamiana o świcie. Następnie ziarna kawy nieustannie trafiają do palarni, z palarni, do beczek, do pakowalni, do worków, a następnie do pudełek, aby wyruszyć w drogę do Ciebie. To cięższa praca niż myślisz. Więc naprawdę nie możemy mieć o jednego pracownika mniej, jak możesz zrozumieć.
Na szczęście jesteśmy Café du Jour i teoretycznie możemy stworzyć nieskończone morze kofeiny. Idealne dla leniwych palaczy kawy ciężko pracujących, zmęczonych pracowników. Na miejscu narodził się pomysł: kawa dla ciężko pracujących, kawa dla kręgosłupa społeczeństwa. Taka, która nie pozwala Ci zasnąć, dodaje energii, rozjaśnia. Kawa, która sprawia, że kac wyparowuje, babcie i dziadkowie zaczynają tańczyć, daje 250% pozytywnych wyników w testach antydopingowych i sprawia, że twój stary samochód z silnikiem diesla jedzie dwa razy szybciej (zastrzeżenie: próbujesz tego ostatniego na własne ryzyko).
A CARAMBA wyszła dobrze. Ta głównie kolumbijska mieszanka ma niewielką afrykańską i azjatycką pomoc i zdecydowanie nie jest bezkofeinowa. Rezultatem jest kawa, która najpierw wygląda trochę czekoladowo, a następnie nieco kwiatowo. Lekko pikantny posmak ma związek z sekretnym składnikiem tej mieszanki (podpowiedź: zaczyna się od "extra much", a kończy na "caffeine").
Ponieważ ta kawa jest nalewana w naszym magazynie, dostarczamy 98% paczek kawy w ciągu 24 godzin i nie musimy już bębnić wszystkich naszych przyjaciół, znajomych i rodziny, aby pomóc w pracowite dni.
A tak, jakie jest tłumaczenie nazwy tej kawy? To już zależy od Ciebie. Albo wygooglujcie.
Ziarna kawy Café du jour
Ziarna kawy własnej marki Café du Jour są palone na małą skalę przez wyspecjalizowaną palarnię. Ziarna są palone i magazynowane co tydzień, więc data palenia jest zawsze aktualna. Data palenia jest więc podana na etykiecie opakowania.
Artikelcode | CDJ-CDJESPDES |
---|---|
Brand | Café du Jour |
Wyprodukowano w | Holandia |
Soort koffie | Koffiebonen, Gemalen koffie |
Intensiteit | 8 - Potężny |
Smak | Kwiatowy, Czekolada, Pikantny |
Variëteit | Blend Arabica/Robusta |
Odpowiedni dla | Espresso, Kawa filtrowana, Cappuccino, Affogato, Americano, Caffè choco, Caffè corretto, Caffè latte, Caffè lungo, Cortado, Doppio, Espresso macchiato, Flat white, Irish Coffee, Latte macchiato, Macchiato, Ristretto |
Kofeina | Tak |
Palenie kawy | Sredni |
Zamykane opakowania na kawę
Niezależnie od tego, czy kupujesz 250 g, 500 g czy kilogram ziaren kawy Café du Jour: zawsze są one dostarczane w specjalnym zamykanym opakowaniu. Torebka z kawą ma specjalną zamykaną krawędź, dzięki czemu zawsze możesz szczelnie zapakować kawę. Z przodu każdej torebki znajduje się zawór, który pozwala gazom i powietrzu wydostać się z torebki, nie pozwalając, aby powietrze z zewnątrz wpłynęło z powrotem do torebki. W ten sposób robimy wszystko, co możliwe, aby zachować optymalną świeżość Twojej kawy!