Krak Chocolate - Tanzania Kokoa Kamili - Ciemna czekolada
Kokoa Kamili to tanzańska firma zajmująca się fermentacją kakao, która przyczynia się do zwiększenia dochodów rolników uprawiających kakao o 25%. Ziarna kakaowca użyte do produkcji tej tabliczki były fermentowane w liściach bananowca przez sześć dni, a następnie suszone przez pięć do siedmiu dni. Mark van Krak Chocolade praży i zwija ziarna w pyszną tabliczkę czekolady.
Składniki pochodzenia organicznego NL-BIO-01.
Artikelcode | CDJ-DT-KCTANZ |
---|---|
EAN | 8719327084403 |
Brand | Krak Chocolade |
Wyprodukowano w | Holandia |
Rozmiar opakowania | 80 gram |
Ingrediënten | - Lista składników: - 1 szklanka mąki - 2 jajka - 1/2 szklanki cukru - 1/4 szklanki masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - Szczypta soli |
Krak Chocolate to firma Marka Schimmela, producenta czekolady od ziarna do tabliczki. Podczas gdy większość czekoladników i cukierników używa roztopionej czekolady fabrycznej, Mark sam opanowuje cały proces.
Zbieranie ziaren kakaowca, według rocznika, określonego pochodzenia, prażenie i walcowanie czekolady tworzy unikalne smaki, których nie znajdziesz w tabliczkach czekolady z supermarketu.